SVEUČILIŠTE SJEVER

Jednodnevni štrajk koji će se u znanosti i visokom školstvu održati 29. svibnja, zbog smanjenja plaća i nezadovoljstva stanjem u sustavu, najavio je na konferenciji za novinare predsjednik Velikog vijeća sindikata Vilim Ribić koji je uvjeren u veliki odaziv.

Neće biti nastave na fakultetima, no odraditi će se nužni poslovi. Središnji događaj štrajka bit će sastanci na kojima će zaposlenici razmatrati jesu li spremni na radikalnije akcije, rekao je Ribić koji je također prisutnim novinarima pročitao pismo u kojem od premijera Milanovića traži smjenu ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Željka Jovanovića jer „zajedno sa svojom ekipom mrcvari obrazovni sustav nedomišljenim, konzistentnim, nepravednim, nestručnim i diskriminirajućim pristupom”.

U subotu, 31. svibnja će se na redovitom saboru sindikata, razmotriti učinci štrajka i raspraviti što će se dalje događati i kako će se situacija razvijati. Dodajmo kako će se nastava na Sveučilištu Sjever odvijati redovito. Svi članovi sindikata, kao i većina zaposlenika, na pola će se sata, najvjerojatnije u 14:o0 sati okupiti ispred nastavnih zgrada u Varaždinu i u Koprivnici poručio je Igor Klopotan, glavni povjerenik sindikalne podružnice Sveučilišta Sjever.

 

?>