Glazba

Rochelle, Rochelle je zagrebački bend koji je već dosta dugo dio scene. Osam godina je puno, no tek zadnje dvije godine, kako kažu, imaju adekvatnog vokala te su sada izdali svoj debitantski album „Od sumraka do sponzoruše“. Album ima deset pjesama i slobodno mogu reći da je dosta zanimljiv.

Bend čine Dimitrije Đokić (vokal), Stjepan Tribuson (gitara), Saša Nužda (gitara), Tomislav Franjo Šušak (gitara) i Oliver Marčetić (bubanj).

Muzički je album odlično napravljen. Sve to zvuči kao neki prigušeni i pritajeni stoner iako je sve to zapravo nekakav old school rock ‘n’ roll. O kvaliteti snimki nema se što puno govoriti, sve je na nivou. Vokalno je posao također odrađen jako dobro, no sve te polu ljubavne tematike lagano živciraju. Da se razumijemo ovo je jedan od kvalitetnijih novih bendova, ali postoji mnogo toga o čemu se može pisati, osim o Jeleni koja je nekog ostavila i o tome kako nečija bivša sad ima djevojku.

Gdje bi dospio jedan QOTSA da piše samo ljubavne tekstove? Treba biti malo maštovitiji. Ali dobro, barem nema političkih tekstova koji su na nekoj imaginarnoj ljestvici još i niže. Što se tehničke strane tiče, vokali su dobro snimljeni i miksani, ima dosta poduplavanja, ali tako se dobiva ta dubina studijske snimke i tu se ne može ništa reći osim da je dobro odrađen posao.

Sve u svemu, bend stvarno zvuči osvježavajuće i svidio mi se na pravu. Međutim, smatram da se ne bi trebali bojati malo “zaprljati” te ispeglane tekstove i vokale zato što bi i uz ovakav zvuk mogli zvučati puno prljavije i “grđe”.

Promocija albuma se održala u sklopu Ferragosto Winter JAM-a, 20. siječnja, u Vintage Industrial Baru.

?>