DRUŠTVO

Povijesno društvo Koprivnica i Sveučilište Sjever priređuju predstavljanje knjige dr. sc. Željka KrušeljaIgraonica za odrasle: Polet 1976. – 1990. Predstavljanje će se održati u petak, 12. veljače 2016. godine, u 18 sati u koprivničkoj Gradskoj vijećnici.

Knjigu će predstaviti autor, novinar i nastavnik Sveučilišta Sjever Željko Krušelj, urednici Poleta Goran LitvanKruno Jajetić i Zoran Simić te nastavnik Sveučilišta Sjever dr. sc. Boris Beck.

Ovo je temeljita studija Poleta, najpoznatijega omladinskog tjednika i prvoga omladinskog glasila mladih za mlade koje je otvorenošću i provokativnošću steklo kultni status, uvelo brojne nove trendove u hrvatsko novinarstvo i postalo rasadnik velikog broja danas poznatih novinara.

Knjiga je objavljena u nakladi riječke izdavačke kuće Adamić. Premijerno je predstavljena na pulskom festivalu knjige i autora Sa(n)jam knjige u Istri u prosincu prošle godine. Ovitak ove knjige izradio je poznati dizajner Mirko Ilić. U knjizi se imenom i prezimenom navodi 2 100 suradnika Poleta od 1976. do 1990. godine.

Comments

  1. […] Krušelj, publicist, novinar i profesor na Sveučilištu Sjever, u nedavno objavljenoj knjizi Igraonica za odrasle: Polet 1976. – 1990., čiji je izdavač riječki Adamić, prikazuje kompletnu povijest tjednika koji je 70-ih i 80-ih […]

?>