Tehnologija

Prije tjedan dana izvješteno je da je Google svim vlasnicima računa dopustio preuzimanje pune povijesti pretraživanja. Naravno, ako je uopće bila omogućena.

Jedna od novih mogućnosti Google Dashboarda su postavke za uključivanje ili isključivanje različitih metoda praćenja putem Google usluga, što uključuje mjesta gdje se krećete, pregledane YouTube zapise i povijest vašeg Chrome preglednika.

Ako ste zainteresirani za ažuriranje prednosti Google praćenja, najprije se morate prijaviti na Google web i App Activity stranici. Klik na ikonicu zupčanika (u gornjem desnom kutu) ponudit će vam razne opcije. Remove Item omogućava brisanje razdoblja povijesti praćenja vašeg računa, a kliknete li na Settings, možete odabrati što će Google nastaviti pratiti.

Privatnost je danas vruća tema, pogotovo putem interneta i raznih aplikacija. Chrome preglednik omogućuje vam da postavite značajke kao što su Nemojte pratiti i lokalno upravljanje pregledavanja postavki povijesti. Te se opcije ne primjenjuju na vaš online Google račun koji ćete morati postaviti kroz gore navedenu stranicu.

Ako ste odlučili isključiti povijest pretraživanja i preglednika (Search and browser history), ponajprije razmislite o preuzimanju dosad prikupljenog materijala o vama.

?>