Info

Po pet učenika svake koprivničke srednje škole sudjelovalo je 24. ožujka 2015. na radionici razumijevanja medija Medijska čitaonica koja je održana u prostoru knjižnice Srednje škole Koprivnica.

Učenici su iz prve ruke saznali o detaljima novinarske profesije od studentice treće godine novinarstva i pomoćnice glavne urednice tjednika Bjelovarski list Slavice Trgovac-Martan te od studenta druge godine novinarstva Vedrana Vrabeca, izvršnog urednika studentskog portala Pressedan.hr.

Studenti i profesorica Lidija Dujić s Odjela za novinarstvo Sveučilišta Sjever učenicima su pojasnili što je potrebno za uspješnu novinarsku karijeru i s kojim se preprekama susreću u toj profesiji. Na primjerima iz medija pokazali su im koliko jedan tekst može biti snažan kada nekoj osobi promijeni cijeli život i budućnost okrene nabolje.

Nakon zanimljivog predavanja, koje je nadahnulo učenike da nastave ili se počnu baviti novinarstvom, ponuđena im je suradnja sa studentskim portalom.

Ovo je bila prva od tri radionice koje će se održavati jednom mjesečno. Na sljedeća dva susreta učenici će upoznati druge novinare i čuti njihove priče. Nadamo se lijepoj i uspješnoj suradnji s novinarima-studentima i profesorima Sveučilišta Sjever iz Koprivnice.

Slični članci
?>