Studenti

Da je moguće kao student novinarstva ustrajnim radom dospjeti na nivo više dokazala je Morena Martinović, studentica Komunikologije, medija i novinarstva na Sveučilištu Sjever u Koprivnici.

Studentica Komunikologije, medija i novinarstva na našem Sveučilištu, Morena Martinović, zaputila se u Srbiju, u Novi Sad na Festival „On the Record“ koji se održava od 26. do 28. svibnja 2023. godine. Njen rad ušao je u uži izbor na ovom festivalu pod nazivom „Redovnice nastupaju: Danas Montenegro, sutra Monte Carlo“.

Festival „On the Record“ organiziran je od strane Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Cilj ovog festivala je promoviranje unapređenja kvalitetnog praktičnog rada sa studentima na studijima novinarstva, razvijanje intelektualnog dijaloga u našoj regiji te izmjena iskustava koja mogu biti itekako korisna i značajna. Ove se godine održava 8. po redu Međunarodni festival studenata novinarstva „On the Record“, a kategorije koje su zastupljene su: KRATKE VIDEO FORME do 5 minuta (problemski TV paket), KRATKE AUDIO FORME do 5 minuta (problemski radio paket), ČLANAK i REPORTAŽA (štampa/online) i ISTRAŽIVAČKE PRIČE (dokumentarne TV i radio reportaže do 20 minuta i istraživački tekstovi, štampa i multimedijalne online priče sa svim dostupnim online alatima). Prijave su bile otvorene do 15. svibnja ove godine, a Morena je jedna od studenata koja se odlučila prijaviti. Ovaj event podržan je od strane Ambasade SAD-a u Beogradu, Fondacije Hans Zajdel i Misije OEBS-a u Srbiji. 
Nakon uspješne prijave, ubrzo je stigao i mail u kojem je navedeno kako je Morenin rad ušao u uži izbor, odnosno u prvih 30 radova. Studentica Morena ovime je dobila dodatni vjetar u leđa u gradnji svoje novinarske karijere.

“Osjećam se počašćeno i ponosno! Biti nominirana za ovako prestižnu nagradu na jedinom studentskom festivalu posvećenom novinarstvu u regiji je zaista predivan osjećaj. Profesorica Lidija Dujić je vjerovala u moj rad i potaknula me da se prijavim pa se nadam kako ćemo se moje Redovnice i ja vratiti iz Novog Sada s pregršt doživljaja, ali i nagradom u rukama!”, izjavila je Morena Martinović ne skrivajući zadovoljstvo.

Ovaj događaj odlična je prilika za sve studente koji grade svoje karijere u smjeru novinarstva, kao i Sveučilištu da bude još uspješnije i ustrajnije u podupiranju svojih studenata. Njen rad u potpunosti je dostupan ovdje, a Moreni želimo svu sreću na ovom festivalu kao i u daljnjoj karijeri.

Izvor slika: Morena Martinović

?>