Hrvatska

U svibnju su se održali već svima dobro poznati lokalni izbori. Toga dana, 16. svibnja zaputila sam se prema Osnovnoj školi u Starim Perkovcima gdje se održavalo glasovanje. Najviše pozornosti privukao je listić na kojemu su stanovnici Općine Vrpolje birali svojega općinskog načelnika ili načelnicu.

Pretpostavka za odabir jest više ponuđenih izbora odnosno kandidata. Ovakva pretpostavka nije postojala na lokalnim izborima u Općini Vrpolje jer su glasači mogli glasovati samo za jednog ponuđenog kandidata – protukandidata nije bilo. Završivši s glasovanjem odlučila sam napisati članak za studentski portal Pressedan.

„Negativan duh članka“ potaknuo na reagiranje

Članak o lokalnim izborima u Općini Vrpolje objavljen je na studenskom portalu Pressedan 17. svibnja 2021. godine. Toga dana na privatnom Instagram profilu podijelila sam članak nakon čega su uslijedile poruke čiji sadržaj možemo protumačiti na mnogo načina. Član obitelji jedine kandidatkinje za načelnicu Općine Vrpolje uputio mi je poruke u kojima me „upućuje na edukaciju“. Osoba je odlučila reagirati zbog toga što je članak napisan u „negativnom duhu“. Rekavši joj da imam pravo na vlastito mišljenje i objavljivanje vlastitih radova uslijedila je poruka: „Naravno da imaš pravo objaviti, to nije uopće upitno jer danas svatko može biti novinar.“ Svatko? Omalovažavanje novinarske struke od osobe koja za sebe navodi da je po svojoj struci kompetentna za određene pojmove nije rezultiralo krajem rasprave. U nastavku rasprave prozvani su bili i profesori koji „definitivno nisu obratili pozornost na politološke pojmove i njihova značenja“ koja su se spominjala u članku.

„Bolje prekinuti raspravu do trenutka kad stekneš diplomu pa budeš relevantna za raspravljat“

Nakon svih pristiglih poruka raspravu nisam željela nastavljati s ovom osobom što sam joj i napisala. A zatim je uslijedila još jedna poruka gdje osoba navodi da je bolje prekinuti raspravu dok ne steknem diplomu pa budem relevantna za raspravljati. Također, potreba za upućivanje za edukacijom spomenuta je za „moje dobro“ . Nakon posljednje poruke odlučila sam zaustaviti raspravu bez povratnog odgovora.

Navodno sporni tekst možete pročitati ovdje: http://pressedan.unin.hr/pobijedila-i-prije-izbora.html

?>