SPORT

Hrvatska je reprezentacija jučer odigrala drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv Kanade te pobijedila nevjerojatnim rezultatom 4:1.

Iako je utakmica počela pogotkom kanadskog igrača Alphonsa Daviesa već u drugoj minuti, Andrej Kramarić zabio je gol u 36. minuti i time izjednačio rezultat s Kanadom. Međutim, tu nije bio kraj Vatrenima. Minutu i pol prije kraja prvog poluvremena pogodak je ostvario Marko Livaja, a poluvrijeme je završeno s prednošću Hrvatske 2:1. U drugom su se poluvremenu ostvarila još dva velika pogotka za Hrvatsku. Kramarić je zabio gol u 70. minuti, a Lovro Majer u produžecima, 90+4. minuti na asistenciju Mislava Oršića. Tim je zapečaćena utakmica s ukupnim rezultatom 4:1 za Hrvatsku.

„Prvih 5 minuta bio je težak početak, ali pokazali smo sve ono što Hrvatska inače pokazuje. Fokus i fizičku snagu te se vratili na pravi način, okrenuli utakmicu i dominantno pobijedili. Ne treba se veseliti i slaviti. Znamo svi kakva je situacija u skupini, zadnja utakmica odlučuje. Nadam se da ćemo biti u stanju u kojem smo bili danas te da ćemo proći skupinu“, izjavio je Kramarić za HRT.

Na komentar novinara kako je ovo velika večer za Kramarića s obzirom na broj pogodaka, Kramarić je rekao kako je to velika večer za sve, ali da je sretan zbog uspjeha jer se ne daju svaki dan dva gola na Svjetskom prvenstvu. Na samom je kraju zahvalio navijačima.

Za HRT izjavu je dao i Zlatko Dalić: „Ja bih prvo čestitao momcima. To mogu samo sjajne momčadi i one koje su pune motiva, vjere i odlučnosti. Idemo dalje. Bit ćemo smireni i tražit ćemo prolaz dalje. Nakon prve minute trebalo se vratiti. To nas je malo spustilo, ali vratili smo se i eto rezultat je sjajan. Krama nikad nije upitan. On je u svojoj glavi raščistio i igra i 15 centi desno i 15 centi lijevo. Trud se isplatio i sjajno je odigrao. Zadnje kolo će odlučivati, još ništa nismo riješili. Bit će neizmjerno teško, ali idemo korak po korak pa šta bude.“

Trenutno dijelimo prvo mjesto s Marokom u skupini s četiri boda, Kanada je na posljednjem s nula bodova, a Belgija ima tri osvojena boda. Našim reprezentativcima želimo još puno uspjeha jer, iduću utakmicu Vatreni igraju protiv Belgije u četvrtak u 16 sati.

 

Fotografija: HRT

?>