Glazba

Gitarist Boris Kolarić (31), bubnjar Goran Glavač (30) te vokalistica i bass-gitaristica Maja Kolarić (24) čine Eclipse Of Time (EoT). Dolaze iz grada na 4 rijeke, Karlovca, a osnovani su 2008. godine. Iza sebe imaju mnogo iskustva. Uz mnoštvo nagrada, koncerata i pjesama, smiješi im se blistava karijera na domaćoj, a uza sav rad i trud koji ulažu u sebe, i na svjetskoj sceni. Plove od punka, preko rocka, do metala.

Kakvu vrstu glazbe svirate?

U opisu benda stoji kako smo alternativni rock– i metal-bend, što je u dosadašnjem stvaralaštvu bilo i točno. Međutim, ne ograničavamo se u stilovima jer smo zbog utjecaja raznih žanrova zavoljeli glazbu i htjeli je reproducirati ili stvarati, tako da trenutno sviramo pjesme u kojima se ušuljalo malo kalifornijskoga sunčanog punk rocka, povezujući se s ljubavnim baladama u izvedbi podebljanoj žestinom metala, hardrock-apologijama i pomalo provokatorskim interpretacijama današnjeg svijeta i situacija oko nas. Nadolazeći će album upravo sve to pokazati.

Kako je nastalo ime Eclipse Of Time?

Kao i sva imena, u nekom davnom druženju u kojem su se sve snage uložile u potragu pravog imena za bend.

Tko su vam uzori?

‎Maja: Yoda, Joker, Deadpool, Paul McCartney i moj tata.

Goran: ‎Uzori: Brat, Ringo Starr, Roger Taylor, članovi benda, Petar, Miniosi…

Boris:‎ Buzz Aldrin i gospodin Akrap Kakich, osobni mentor i zvijezda vodilja.

Što ste snimili, gdje ste svirali i gdje ćete svirati?

EP „Demo“ (2009.), LP „World Without Hope“ (2014.) i singleove „Nedostajes“ (2014.) i „Balkanska fiskultura“ (2015.). Sad završavamo nadolazeći album „Defibrilacija“, a izaći će oko svibnja ove godine.

Sudjelovali smo na raznim festivalima, natjecanjima na kojima smo pobjedom došli do nastupa na festivalima (Rat bendova, Internacionalno natjecanje „Glas mladih“ za nastup na Schengenfestu u Sloveniji, O’Rock fest, Mack Production…), raznim klubovima i manifestacijama po Hrvatskoj, Sloveniji i BiH. Prvi sljedeći koncert bit će promocija albuma u Karlovcu i Zagrebu, što ćemo još propisno najaviti na našoj Facebook-stranici.

Čime se inače bavite?

‎Boris je akademski glazbenik i profesor-mentor saksofona, Goran grafički dizajner i inspicijent u karlovačkom kazalištu „Zorin dom“ te suorganizator dosadašnjih i organizator ovogodišnjeg Croatia Drum Campa, a Maja je povjesničarka i profesorica povijesti.

Surađujete li s nekim drugim sastavima?

Trenutno radimo na izgradnji buduće suradnje koja će se manifestirati na promociji našeg albuma. Htjeli bismo da nas poprate ljudi koje volimo i koji vole glazbu, ali i dobru zabavu.

Osim glazbom, čime se bavite?

Boris radi u glazbenoj školi kao profesor mentor-saksofona. Nedavno je ušao u bend Manntra kao novi gitarist i svakom slobodnom prilikom stvara pjesme. Goran se bavi grafičkim dizajnom, radi u kazalištu „Zorin dom“ i organizira Croatia Drum Camp. Maja predaje povijest u osnovnoj školi, piše povijesne članke i od 2006. godine svira u punk/rock-sastavu Me As Well.

Koji su vam planovi za budućnost?

Sad slijedi promocija novog albuma „Defibrilacija“ u Zagrebu, a u međuvremenu bukiranje što je moguće više koncerata.

Slični članci
?>