Studenti

Papirnati MiG 21-bis srušio se ispred zgrade Sveučilišta Sjever u Koprivnici danas oko 15 sati. Prilikom pada pogodio je lektoricu naše redakcije Liru Kefelju.

Naizgled običan jesenski dan na Trgu Žarka Dolinara ispred zgrade Sveučilišta Sjever u Koprivnici, pokvario je pad papirnatog zrakoplova tipa MiG 21-bis. Prilikom pada, pogodio je lektoricu Pressedana Liru Kefelju koja se posve slučajno našla na putu ovoj borbenoj letjelici.

Istraga je pokazala da je ovaj vrlo brz i izdržljiv višenamjenski zrakoplov lansirala skupina studenata s prvog kata balkona sveučilišne zgrade. Srećom, lektorica i ostali studenti koji su se u kritičnom trenutku pukom slučajnošću našli na mjestu ateriranja, prošli su bez ozljeda.

„Bilo je zastrašujuće. Pogodio me s leđa i prepala sam se. Kad sam pogledala na pod, vidjela sam da stoji između mojih nogu. Odmah sam primijetila oznaku „MiG“ i nije mi bilo svejedno, iako je bio papirnat. Kad sam se osvrnula shvatila sam da su me gađale vlastite kolege s balkona. Mahnuli su kao da se ništa nije dogodilo“, uspaničeno je rekla Lira.

Da je riječ o pomno planiranom činu, vidljivo je iz činjenice da je zrakoplov pao na zemlju u vrijeme kada se ispred sveučilišne zgrade obično nalazi najviše studenata. S lijeve strane imao je oznaku „MiG“, a s desne „MIK – MIK“ što neodoljivo podsjeća na glasanje Ptice Trkačice iz istoimenog animiranog filma.

Ostaje puno nerazjašnjenih pitanja. Za koga radi sumnjiva avijatičarska skupina studenata? Je li ovo otvoreni napad na predstavnike medija? Dok čekamo odgovore iz Ministarstva obrane, molimo studente da preventivno gledaju u zrak. Postoji velika mogućnost da se sve što sadrži riječ „bis“ lako može vratiti.

 

Fotografija: Jakov Tuković

?>