Studenti

U sklopu nacionalne manifestacije „Noć knjige“ studenti Sveučilišta Sjever sudjelovali su u nagradnom natječaju pod nazivom #NoćKnjigeNaSjeveru gdje su na kreativan način mogli promišljati o budućnost knjige i čitanja.

Od pristiglih radova stručni žiri u sastavu: Lidija Dujić, Iva Matija Bitanga, Antonija Mandić i Mario Periša izabrao je najbolje.

Dobitnici piramide knjiga su: Jurica Mustač, Ines Banfić i Petra Ivić. Svi dobitnici su ravnopravni, kao i njihova nagrada koja se sastoji od osam knjiga koje su omogućile nakladničke kuće Ljevak i Mala zvona te izdavačka kuća Srednja Europa.

“Jako sam zadovoljna na koji način se ove godine odvila manifestacija noć knjige, zbog toga što je to bila jedna lijepa suradnja studenata, profesora i sveučilišne knjižnice. Još jednom se želim zahvaliti članovima stručnog žirija te svim studentima Sveučilišta Sjever koji su poslali svoje radove i koji su promišljali o budućnosti knjige.” – rekla nam je Antonija Mandić, voditeljica knjižnice Sveučilišta Sjever i organizatorica Noći knjige na Sjeveru.

Studenti novinarstva nedavno su napravili intervju sa Antonijom Mandić povodom Noći knjige koja se prvi put održala na Sveučilištu Sjever, a možete ga pročitati ovdje.

U nastavku možete pogledati sve dobitne radove studenata.

Jurica Mustač

Jurica Mustač

Petra Ivić

Petra Ivić

Ines Banfić

Ines Banfić

 

Naposljetku Mandić nadodajte kako se “kroz kreativnost i kvalitetu pristiglih radova može zaključiti da knjiga ima svoju budućnost.”

?>