Zabava

Rovinj je drugi put zaredom bio domaćin utrke Red Bull Air Race. Spektakl je privukao velik broj domaćih gledatelja i turista. Konačnu pobjedu odnio je Hannes Arch, time prekinuvši nesretni niz koji ga prati od početka sezone.

Najbolji piloti svijeta natjecali su se za naslov svjetskog prvaka u najbržem motosportu na svijetu. Vještina, brzina, spretnost i zadovoljavanje sudačkih kriterija – poput količine dima iz motora pri manevrima između zračnih pilona visokih 25 metara – bili su elementi kojima su se najbolji izdvojili od ostalih.

Prvog dana održane su kvalifikacije tijekom kojih su svi neupućeni u pravila ovog sporta mogli shvatiti na koji se način boduje vožnja. Praćenje utrke dobilo je na dinamici zahvaljujući komentatorima koji su, u suradnji sa sucima, bilježili prolazna vremena i utrku učinili napetijom.

Drugi dan natjecanja vozilo je osam pilota među kojima je bio i Hannes Arch koji je svojom spremnošću i vještinom konkurenciju ostavio daleko iza leđa.

Cijene karata kretale su se od 80 do 200 kuna, koliko je trebalo izdvojiti za mjesto na tribini. Zamjerka organizatorima je to što su ljudi sa stajaćim mjestima platili nešto što je ostatak Rovinja imao besplatno, i to na više od desetak lokacija s prirodnim hladom. Unatoč tome, organizacija je bila na razini, a gledanje ovakvog natjecanja nezaboravan je doživljaj.

Slični članci
?>