KULTURA

Goran Šafarek: 10 dana u ratnoj Siriji

goranNa samom početku sljedećeg tjedna koprivnička Knjižnica Fran Galović ugostit će Gorana Šafareka, diljem zemlje priznatog biologa, publicista, fotografa i snimatelja. Na Stručno-znanstvenom odjelu u ponedjeljak, 21. ožujka 2016. godine, s početkom u 19 sati zainteresiranima će prenijeti svoja iskustva iz ratne Sirije. Tamo je nedavno proveo 10 dana snimajući dokumentarac i pripremajući ratnu reportažu.

Goran Šafarek rođen je u Koprivnici 1977. godine. Diplomirao je na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Autor je nekoliko knjiga, više od stotinu članaka objavljenih u različitim časopisima, mnogobrojnih samostalnih fotografskih izložbi, a održao je i na desetke znanstveno-popularnih predavanja širom Hrvatske. Dobitnik je Medalje grada Koprivnice za sveukupni doprinos promicanju vrijednosti prirode u svrhu održivog razvoja.

 

In memoriam dr. med. Milivoj Kovačić, život i djelo (1927. – 2015.)

milivoj

U srijedu, 23. ožujka 2016. godine, s početkom u 19 sati na Stručno-znanstvenom odjelu održat će se večer sjećanja za nedavno preminulog dr. med. Milivoja Kovačića, prilikom čega će o životu spomenuta istaknutog Koprivničanca govoriti dr. sc. Željko Poljak, dr. sc. Elizabeta Horvatić i Renato Rac, ing. el. Iako rođen u Varaždinskim Toplicama, većinu života proveo je u Koprivnici. Dr. Kovačić udario je snažan obol razvoju ne samo medicine koprivničkog kraja, već i njene kulture. Radio je kao specijalist opće medicine, a bio je i aktivan član Crvenog križa u Koprivnici i Varaždinu. Predano je radio na popularizaciji planinarstva i više je godina obnašao dužnost predsjednika Hrvatskoga planinarskog društva Bilo u Koprivnici. Mnogobrojne publikacije na kojima je radio danas su dio knjižnične zavičajne zbirke Caproncensis.

?>