Glazba

Koji se glazbeni stihovi vrte na vašoj playlisti? Jesu li to „tangice od čipke koje krase noge gipke“? Ili možda „kita, kita, kita cvijeća – to je bolje, što je veća“? Donosimo vam top pet domaćih remek-djela.

Lana Jurčević: Majica

„Ja bih htjela biti ta majica na tebi; da te imam, da si moj, da me nosiš na sebi… Ja bih htjela biti ta votka sa stola; da me piješ, da si moj i da s tobom kupam se gola, gola.“

Osim Majice, Lana pjeva i pjesme Volim biti zaljubljena, Prava ljubav i Najbolja glumica. Između spomenutih pjesama primjećuje se razlika u stihovima i izvedbama. E, Lana, Lana, što se dogodilo? Ne pamtimo te tako otvorenu, slobodnu, ali ni – zahtjevnu. I majica, i votka, i da je tvoj, i da se s tobom kupa. Uff… A da za početak probaš biti manje zahtjevna?

Nives Celzijus & TS Petica: Karanfili

„Mali, kratki, crveni i veliki, rumeni… Svakome od njih pruži ljubavi.“

Refren pjesme: „Kara, kara, karanfili – to se tebi, draga, mili. Kita, kita, kita cvijeća – to je bolja, što je veća.“

Na YouTubeu broji više od 4 milijuna pogleda, 6 tisuća odobravanja i nešto više od 2,5 tisuće neodobravanja. Što je pjesnik htio reći, pitamo se i mi! Pod ovim brojem uvrstili bismo i Nivesin hit Take me to Brasil.

Simona Gotovac: Lova

„Malo bara, puno krokodila, a ja neću živjeti bez stila. Hoću Gucci, Pradu i Versace, a ne da nekome noću perem gaće. Lova, mmm, lova… Lova, tebi treba lova, svima treba lova do krova.“

Ovo bi odgovaralo tekstu za parodiju na pjesmu… Iako je pjesma iz davne 2008. godine, ukus naših pjevačica još se uvijek nije promijenio. Nije utjeha, ali jedna stvar ostala je ista uzmemo li u obzir stanje u državi: treba nam – lova!

Lidija Bačić: Kaktus

„Kaktus, nisam ja kaktus. Nisi ti balon da se probušiš. Najbolji zajedno smo – zar ne vidiš?

A kad ne gleda nitko, tebi sam hit i drukčije ne može bit. Poljupce stavljamo na re-repeat.

Boc, boc, bocka trava kada ljubiš me; koc, koc, kockamo se da nas ne vide.“

Nije Lidija kaktus, ali zato jest tekst – bode, bode u oči. Kockamo se da nas ne vide? Da, dobro metaforički oblikovano.

Sandra Dabo: Tangice od čipke

„Joj, ča volim tangice obući. Takve nose top-modeli vrući. Kad prošetam ja kroz Zrće – uh, uh – srce momcima zadršće. Ča to krasi moje noge gipke? Tangice od čipke, tangice od čipke. Momci zure u obline moje, tangice mi super seksi stoje. Kad prošetam ja kroz Zrće – uh, uh – srce momcima zadršće.“

Momci, ako još niste, vrijeme je da bacite oko na našu novaljsku kraljicu Sandru i njezine noge gipke jer se povrh njih naziru i tangice od paške čipke!


Što još možemo očekivati – „Mini suknju za koju ju svi povuku“ ili „Vruće hlačice najzgodnije pjevačice“?

?>