SPORT

Dinamo

Dinamo je u jučerašnjoj uzvratnoj utakmici protiv Rijeke u finalu na Rujevici osvojio SuperSport Hrvatski nogometni kup 2024.. Dinamo je 17. put od hrvatske samostalnosti osvojio Kup.

U prvom poluvremenu Dinamo je ostvario prednost od dva gola. Nakon akcije, plavi su prvo poveli u 28. minuti kada je gol zabio Petar Sučić. Drugi gol bio je u 42. minuti, a strijelac je bio Martin Baturina. Drugo poluvrijeme igralo se čvrsto i borbeno s obje strane kako bi osigurali pobjedu. Dinamo je treći pogodak postigao u 82. minuti uz sjajnu asistenciju Petkovića, a strijelac gola bio je Marko Bulat.

„Velike su emocije. Od dana kad sam došao u Dinamo bio sam uvjeren da ćemo biti prvaci. Ono što je velika prednost ove momčadi je da su cijelo vrijeme vjerovali u sebe i nas kao stožer. Nismo se nikad predavali, više je to bila medijska gungula koja se javljala nakon utakmica u kojima nismo pobijedili. Ali mi smo cijelo vrijeme imali mir, radili i znali smo da je to maraton te da će se sve rješavati na kraju s obzirom na konkurenciju. Na kraju je presudio šampionski gen to je ono što ova momčad ima.“, izjavio je trener Dinama Sergej Jakirović.

U sudačkoj nadoknadi Rijeka je uspjela zabiti jedan gol u 92. minuti iz slobodnog udarca, a strijelac je bio Toni Fruk. To ipak nije bilo dovoljno, Dinamo je odnio pobjedu i osvojio dvostruku krunu jer kao što znamo, Dinamo je osvojio naslov prvaka još prije dva tjedna.

Izvor: Tina Varjačić / Screenshot (Instagram)

Dinamu trenutno na putu do play-offa Lige prvaka stoji samo Borussia Dortmund. Ako Real Madrid u finalu Lige prvaka pobijedi Borussiju, Dinamo bi bio na korak od grupne faze Lige prvaka.

?>