SPORT

Dinamo je jučer, nakon 33. kola Hrvatske nogometne lige, u ključnoj utakmici sezone slavio pobjedu na Rujevici kojom je osvojio prednost na vrhu ljestvice pa sada ima četiri boda više od Rijeke. 

Početkom drugog poluvremena Pierre Gabriel je u svom šesnaestercu naletio na Pašalića, a sudac je pokazao na bijelu točku. Udarac s bijele točke izveo je Marko Pjaca te je Rijeka povela u 50. minuti. Bruno Petković je za 1-1 zabio u 75. minuti izvedbom slobodnog udarca s više od 20 metara. Pobjednički gol za Dinamo, a možda i vrijednog naslova prvaka, zabio je Arber Hoxha u 89. minuti.

“Pokazali smo ogromnu mentalnu snagu. U prvom poluvremenu nismo bili dobri ni u jednom segmentu. Na poluvremenu odlučili smo se za promjenu sustava, da imamo bolji balans u igri, ali iznenadio nas je penal. Bruno Petković zabio je odličan pogodak, a za Arbera Hoxha mi je posebno drago da je zabio pobjednički gol. Dinamo je šampionski klub koji je navikao svoje igrače na pobijede i to se danas vidjelo. Jako sam sretan zbog momčadi jer dobro znam kroz što smo prošli, ali to je tako kad si najbolja momčad u Hrvatskoj, onda te svi žele vidjeti na dnu.“ – izjavio je trener Dinama Sergej Jakirović nakon utakmice.

Dinamo i Rijeku do kraja sezone očekuju još tri kola. Dinamo dočekuje Osijek i Rudeš na stadionu Maksimir, a gostuje kod Slaven Belupa. Rijeka na Rujevici očekuje Slaven Belupo, a kao gosta očekuju je Varaždin i Osijek.

Više o sljedećim utakmicama Dinama pročitajte na njihovoj službenoj stranici.

?>