DRUŠTVO

Na jednom mjestu ponovno će se okupiti dizajneri i umjetnici, studenti i predavači, glazbenici te ostali stvaratelji kojima je digitalni medij neizostavan alat u svakodnevnom životu, ali i svi zainteresirani za multimediju i digitalnu kulturu.

Od 16. do 18. svibnja ove godine u Varaždinu će se održati 8. MOP Špancirfest – festival multimedije.

Osmi MOP Špancirfest obilježit će radionice uz renomirane predavače, kreativni razgovori, izložbe, retro gaming turnir, koncerti, audio-vizualni performansi i neizostavni partyji.

Program 8. MOP Špancirfesta

Otvorenje festivala je u četvrtak 16. svibnja u ateljeu u Uskoj ulici (bivši Galerijski Centar) u 19:30 sati uz izložbu fotografija studenata Sveučilišta Sjever “Kultura u fokusu 2018/19“ i audio-vizualne performance Ivane Ljubičić, Branimira Norca i Dražena Hižaka – “Chalumeau Electrique“. Prije službenog otvaranja, u 18 sati će se na sceni „Zvonimir Rogoz“ održati multimedijalni program Trag iluzije, u okviru EU projekta “Čipka iluzija”.

U petak će u Studentskom klubu SC Varaždin radionicu “Ilustracija i animacija likova” održati računalni animator Alen Vuković, a “Korak u StartUp svijet” Igor Pičuljan. Ove godine MOP Špancirfest dio programa održat će i u Koprivnici, gdje će se u prostoru Foruma udruga nezavisne kulture (FUNK),  održati radionica pod nazivom “Uvod u lettering” – predavač je Marko Hrastovec.

U subotu je u Studentskom klubu SC Varaždin na rasporedu radionica “Dizajn interakcija i uvod u web dizajn” koju će održati Agencija 404, a JavaScript Zagreb zadužen je za radionicu programiranja „MOP NodeSchool“.

Završnica 8. izdanja festivala bit će multimedijalan party „MOP Špancirfest Night“ na sceni „Zvonimir Rogoz“. Odličan DJ line-up, Franjo Maltar koji će „Rogoz“ pretvoriti u impresivnu interaktivnu  vizualnu instalaciju i nastup nikad poznatijeg, kako sami za sebe kažu, emo-macho pop benda „Svemirko“, garantiraju u subotu od 21 sat vrhunsku audio-vizualnu zabavu.

Cilj festivala je širenje vještina, stvaranje  kontakata, upoznavanje trendova, te pružanje vrhunskog audio-vizualnog iskustva, uz naravno odličnu zabavu.

Hrvoje Selec iz udruge MOP Sveučilišta Sjever, voditeljica projekta Svi smo mi kutura Danijela Mikulek, direktorica TZ grada Varaždina Jelena Toth i glavni organizator Fran Mubrin

Organizator ovog festivala je Udruga MOP, a uz podršku i pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Varaždina, Grada Varaždina, Sveučilišta Sjever i Studentskog zbora Sveučilišta Sjever. Partneri festivala su Studentski centar Varaždin, HNK u Varaždinu, POU Varaždin i Kino Gaj.

Kompletan program može se naći na MOP Špancirfest 8

Prijave na radionice:

Radionica “Ilustracija i animacija likova”

Radionica “Korak u StartUp svijet”

Radionica “Uvod u lettering”

Radionica “Dizajn interakcija i uvod u web dizajn”

MOP NodeSchool radionica programiranje

?>