SPORT

Reprezentacija Hrvatske okupila se jučer u Zagrebu u hotelu Sheraton nekoliko sati prije leta za Rijad gdje će u srijedu, 16. studenog, odmjeriti snage u prijateljskoj utakmici sa Saudijskom Arabijom koju također čekaju teški ogledi na prvenstvu u Katru. Priliku pri postavljanju pitanja, iskoristila je i naša studentica Klementina Plantak.

Prije odlaska održana je press konferencija za medije na kojima su sudjelovali Zlatko Dalić i poneki igrači poput Mislava Oršića i Martina Erlića, a press konferenciji su prisustvovali i studenti Sveučilišta Sjever, članovi studentskog portala Pressedan.

Sastav i spremnost igrača

Odmah pri početku konferencije izbornik Dalić osvrnuo se na zdravlje i spremnost igrača. “Ono što vas najviše zanima, nema ozljeda, svi su spremni. Još čekamo da se Vida vrati, sinoć je imao utakmicu. Protiv Saudijske Arabije igrat ćemo s igračima koji nisu u zadnje vrijeme puno igrali, malo ćemo kalkulirati i vidjeti što je najbolje.” rekao je Dalić

Pitanje o sastavu protiv Maroka izbornik nije previše komentirao. “Kod nas se puno stvari zna, nema tu velikih lutanja, ali ne mogu vam reći što će biti do Maroka. Rekao sam da moramo odraditi pet, šest treninga, vidjeti stanje igrača i spremiti se.” po odgovoru možemo zaključiti da je izbornik spreman na sve i da viceprvaci svijeta s velikom sigurnošću u sebe i svog izbornika putuju na mundijal.

Studentsko pitanje

Nakon pitanja novinara s raznih portala došlo je vrijeme na pitanje studentice Klementine Plantak koja je skupila hrabrosti te izbornika upitala kako doživljava ovo prvenstvo s navijačke strane budući da se održava zimi te hoće li to utjecati na okupljanje navijača po trgovima i kafićima. “Tako je bilo i 2018., prva utakmica gledala se po kućama, ali ako krenu rezultati i pobjede, začas će biti puni trgovi i gradovi, samo da napravimo dobar rezultat. Ako mi to napravimo, organiziramo se u sekundi. I prodaja dresova i svega. Ako pobijedimo Maroko, druga tekma je puna svugdje, bilo -10 ili +25 stupnjeva! Zna se koliko narod iščekuje Svjetsko prvenstvo i želja da nešto napravimo, ali nećemo ići u euforiju, ići ćemo polako.” nezabrinuto je odgovorio Dalić.

 

Fotografija: redakcija

?>