DRUŠTVO

Veliki grad, puno kafića, 100 klubova… san svakog studenta koji odlazi u potragu za bogatijom budućnošću. No što ako dođeš studirati u Koprivnicu? Malen grad, svega 30 tisuća stanovnika, gdje svatko poznaje svakoga. Brojka od 100 klubova smanjuje se na dva kluba od kojih je jedan od tih dva uistinu pravi klub. Kafića ima mnogo, ali opet nedovoljno da bi ispunilo svačije potrebe i želje.

Možda vam Koprivnica nikada neće biti kao dom, ali ljudi će vas zavoljeti i prigrliti gotovo jednako kao doma. Mnogi od studenta žale se životom mladih u gradu kako Koprivnica nema dovoljno zanimljivih sadržaja za mlade.

„Smatram da je Koprivnica pogodan gradić za mlade, no i dalje nema toliko sadržaja za nas, posebice za studente. Pojavom proljeća i prvih zraka sunca sve se promijeni i živne, što je velika prednost. Svakako se nadam da će se u budućnosti realizirati neki projekti koji će ići u korist mladih“, – izjavila je Mateja Punek, studentica Novinarstva

Za sve ljubitelje sporta; Guliver organizira sportske kvizove svakog tjedna

Koprivnica možda nema dovoljno događaja za mlade, ali ima KKC Pixel – Kulturno kreativni centar koji pruža zanimljive sadržaje poput čitanja poezije, izlaganje radova gdje učenici i studenti grada Koprivnice mogu imati izložiti svoje slike i fotografije. Poznat je po najboljim studentskim srijedama i odličnoj glazbi. Također, Kavanica i Le Petit  poznati su po odličnim koncertima i ugodnoj atmosferi te odličnim pivima, džin-toniku. Za sve ljubitelje sporta; Guliver organizira sportske kvizove svakog tjedna i naravno pobjednike slijedi nagrada. I za savršen kraj tjedna  klub Hollywood svakog  petka i svake subote garantira odličnu atmosferu uz najbolje domaće i strane hitove.

foto: Tea Gašparić

Zasigurno složili bi se svi da svima nama poznata poslovica „Od kolijevke pa do groba najljepše je – studentsko doba“ glasi upravo tako. Iako umorni od silnih obaveza na faksu utjehu tražimo u dobrom društvu i ugodnom ambijentu, a to sigurno možemo naći ovdje u srcu Podravine.

„Mladi u Koprivnici vole izlaske i druženja u kvartovskim kafićima, iako je Koprivnica mali grad pokušavaju izvući maksimum i dobro iskoristiti mlade dane“- izjavila je Tamara Mađer, studentica Prehrambene tehnologije.

Kao konobarica uočavam kako se mladi jako dobro zabavljaju i da su uvijek spremni za ples i  dobru zabavu

Koprivnica je malen grad u kojeg treba mnogo ulagati, pogotovo sada dok postaje mlado studentsko središte. „Mladi danas željni su ludih provoda, dobre cuge. Koprivnica pruža sve iako je mala. Kao konobarica uočavam kako se mladi jako dobro zabavljaju i da su uvijek spremni za ples i  dobru zabavu“, – izjavila je Stella Telić, konobarica u jednom koprivničkom kafiću.

Foto: https://images.pexels.com/photos/1587927/pexels-photo-1587927.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=650&w=940

Fotografije su preuzete sa stranice koja dopušta besplatno uzimanje fotografija i videa.

?>