SPORT

posljednja utakmica Zorana Zekića

Posljednja utakmica na domaćem terenu za trenera Zorana Zekića završila je neočekivanim rezultatom, no on odlazi podignute glave.

Trener Slaven Belupa otpratio je svoju momčad na posljednju utakmicu na koprivničkom terenu u petak, 19.05.2023. godine u Koprivnici. Gradski stadion “Ivan Kušek Apaš” bio je pun navijača koji su došli podržati obje nogometne momčadi. Utakmica je odigrana u sklopu 35. kola HNL-a između Hajduka i Slaven Belupa.

U momčadi Slaven Belupa zaigrali su Sušak – Talys, Božić, Soldo, Bosec – Mudražija, Marina – Perošević, Crnac, Hoxha – Krstanović, a za Hajduk su na terenu utakmicu odigrali: Lučić – Sigur, Awaziem, Borevković, Letaj – Pukštas, Fossati – Anello, Benrahou, Sahiti – Mlakar. Prije nego je utakmica službeno počela, treneru Zekiću uručen je oproštajni poklon od strane dopredsjednika kluba Marinka Belje.

Utakmica je krenula mirno,a obje su se strane borile za jedini glavni cilj, pobjedu. Iako se činilo kako će prvo poluvrijeme proći bez pogodaka, u 37. minuti Hajduk je poveo. Gol je zabio kapetan Mlakar asistencijom Pukštaca i Sahitita. „Utakmica je bila mirna, Torcida je cijelo vrijeme pjevala i bodrila naše dečke. Zadovoljan sam pobjedom i bravo za naše dečke. Gospodinu Zekiću želim sve najbolje u ostatku karijere, a što se tiče Slavena… slabo. Hajduk je Hajduk, za to se živi“, izjavio je navijač Hajduka.

Većinu vremena lopta je bila u vlasništvu Hajduka, no to nije demotiviralo igrače Slaven Belupa. Momčad se borila do zadnje minute i pokušavala ostvariti pogodak. Nakon 90. minute određene su 4 minute sudačke nadoknade, no ni to nije bilo dovoljno za ostvarenje gola za Slaven Belupo. Utakmica je rezultirala pobjedom Hajduka 1:0.
„Super je bio. Zekić je za Slaven omogućio puno toga i doveo ga do visoke pozicije. Jak je on trener i žao mi je da odlazi. Falit će i stadionu i gradu, ali mu želim svu sreću dalje i nadam se da će svoje znanje i talent uspješno prenositi na neke druge momčadi“, izjavio je navijač Slaven Belupa o treneru Zekiću.

Podsjetimo, Zoran Zekić postao je trener koprivničkog Slaven Belupa 2021. godine naslijedivši bivšeg trenera Deana Klafurića. Dobro se uklopio te je tada izjavio kako se raduje i kako je spreman krenuti u nove izazove. Momčad, navijači i stanovnici Koprivnice prihvatili su ga i za njega uvijek imali riječi hvale. Za momčad Slaven Belupa ostvario je mnogo toga, a u daljnjoj karijeri želimo mu svu sreću i uspjeh!

Izvor slike: Lucija Šimunko

?>