Hrvatska

Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija Republike Hrvatske, u utorak 17. prosinca posjetio je Sveučilište Sjever u Koprivnici gdje je održao predavanje pod nazivom “Fiskalna politika Republike Hrvatske”.

Za početak se pročelnik odjela izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša zahvalio na dolasku ministra te sa zadovoljstvom prestavio predavanje koje se održalo u organizaciji Sveučilišta Sjever, posebice pročelnika Odjela za ekonomiju izv. prof. dr. sc. Ante Rončevića na čiji se poziv minisar i odazvao.

Studentima, profesorima i zainteresiranim građanima Marić je prezentirao dosadašnji financijski plan i program i objasnio kako je izgledala financijska slika Hrvatske u zadnjih 15 godina, ali i kako stojimo danas.

Potaknut nedavnim prosvjedima prosvjetnika, dotaknuo se i škakljivih pitanja poput sustava obrazovanja, posebice recentnog štrajka i zdravstva.

To vam je priča javne uprave. Uvijek će netko za nekime zaostajati. Je li policajac zaslužuje 0,80? Ja mislim da ne. To je kompleksan sustav koji treba proanalizirati. Dizanje koeficijenata – liječnici, policajci, profesori – hoćemo za svakoga reći pa što im niste odmah digli koeficijent? – ministar o raspravi zašto nije odmah povišen koeficijent u nedavnom štrajkanju (ne)nastavnog osoblja

foto: Ivona Rož

?>