Glazba

Radio Garden klasično slušanje glazbe na radiju odnosi na neku potpuno novu razinu. Ako vam je dosadilo klasično slušanje glazbe na radiju, dok se vozite u autu ili pospremate stan, sve što trebate učiniti je, zavrtjeti globus.

Radio Garden je besplatan, neprofitan nizozemski radio i digitalni istraživački projekt kojeg je dizajnirao Studio Moniker iz Amsterdama s ciljem povezivanja ljubitelja radija diljem svijeta i dijeljenja iskustava. Osnovan je 2013. godine, a svoju popularnost dosegao je u 2016. godini.

Nevjerojatan 3D prikaz zemlje ispunjen je zelenim točkicama koje predstavljaju radijske stanice i tako nudi mogućnost odabira bilo koje stanice na svijetu, od popularnih stanica do malih lokalnih radio stanica. Također, može se toliko zumirati da se vidi zgrada u kojoj se nalazi stanica koju slušate. Radio Garden nudi opciju pregleda stanica po različitim segmentima, od zemlje čije stanice želite slušati pa do žanra koji vas zanima, te spremanja favorita tako da vam vaše omiljene stanice budu uvijek blizu. Specifičnost ovog radija je to što nema  voditelja jer radio ne nudi samo jednu stanicu koju možete slušati, nego ima više od osam tisuća stanica koje možete odabrati i tako slušati program koji se trenutno emitira bilo gdje na svijetu.

Osim odlične glazbe koju pruža svaka radijska stanica koju odaberete, Radio Garden nudi i informativni sadržaj te emisije različite tematike. U ponudi ima još i nekoliko opcija poput povijesti gdje možete čuti najzanimljivije priče pojedine zemlje. Kako je svrha Radija Garden povezivanje ljubitelja radija diljem svijeta i dijeljenja priča, na Radiju Garden možete čuti priče koje pričaju slušatelji na svojem jeziku i tako naučiti nešto novo i zanimljivo.

 Radio Garden odličan je izbor ako želite istražiti glazbu, jezik i kulturu drugih zemalja, a najveća prednost je to što je sve na jednom mjestu.

?>