SVEUČILIŠTE SJEVER

Završio je MOP 3, festival multimedije koji se treću godinu zaredom održava u Varaždinu. Od četvrtka do subote nekoliko je stotina posjetitelja uživalo u brojnim sadržajima iz područja multimedije i digitalne kulture.

Predavanja je u varaždinskoj Palači Herzer  u tri dana trajanja festivala održalo 26 stručnjaka, poput Vladimira Končara, Marka Hrastovca, Olega Morovića i Olega Šurana, Ivice Mitrovića te Gregora Žakelja. Oni su na kreativne načine kratkim prezentacijama dočarali svoje sfere rada, predstavili projekte na kojima su radili te podijelili znanja i iskustva.

– Zadovoljni smo jer je ove godine MOP privukao značajno veći broj studenata i kreativaca nego prošle, što je znak da se festival kreće uzlaznom putanjom. Pokazalo se da u Varaždinu ima interesa za ovakvim vidovima edukacije i dijaloga s mladima – rekao je Fran Mubrin iz udruge Mop. – Ako je suditi prema broju posjetitelja i interesu Varaždinaca, ne sumnjamo da će idući MOP biti još posjećeniji, a mi ćemo se potruditi nastaviti dovoditi zanimljiva imena i vrsne poznavatelje sadržaja vezanih uz multimediju – dodao je Igor Pičuljan, također član udruge Mop.

Uz edukativni program, organizatori su za posjetitelje pripremili dva odlično posjećena partyja. U petak se plesalo na Podrumskoj sceni Rogoz, a u subotu u atriju tvrđave Staroga grada gdje je u suradnji s organizatorom nadolazećeg festivala Dani suvremenog plesa postavljen Whatever Dance Toolbox, instalacija izvedbene skupine BADco. te je postavljena mala radionica sitotiska.

 

?>