SVEUČILIŠTE SJEVER

Festival multimedije MOP 3 ponovno je 22.5.2014. u Varaždinu otvorio svoja vrata za sve zaljubljenike u audio, video, web developing i ostale multimedijalne smjerove u današnjem svijetu digitalne tehnologije.

Predavanja eminentnih stručnjaka s područja digitalne kulture počela su već od 13 sati u dvorani palače Herzer. Program je otvorio Andrej Radinger koji se bavi proučavanjem, razvojem i implementacijom Microsoftove mobilne tehnologije od njenih najranijih početaka.  Nakon mobilne tehnologije predstavili su nam se Igor Jurkijević i Ivan Paradinović, dvojac koji se bavi izradom mobilnih igara i aplikacija te su nam pokazali najnoviju igru ,Fruitplay. Andrej Lončarić, osnivač Music Production Academy predstavio je svoj produkcijski rad sa poznatim hrvatskim glazbenicima. Nakon njega je Filip Dizdar, također iz MPA, glazbenik i jedan od najtraženijih video redatelja u Hrvatskoj, objasnio produkciju video spotova.

U 19:30 uslijedilo je svečano otvorenje na kojem su se okupljenima obratili Fran Mubrin, predsjednik udruge MOP i Damir Vusić, v.d. prorektora Sveučilišnog centra Varaždin, Sveučilišta Sjever.

Iznimno nam je drago da se festival održava treću godinu za redom . Trudili smo se festival učiniti dobrim, sažetim i jasnim i nadam se da će vam se kao takav svidjeti, izjavio je Mubrin.

Najveća vrijednost ovog festivala su studenti. Oni su sami pokrenuli cijelu priču još prije tri godine i pohvalno je da festival traje i dalje. Sveučilište Sjever će pratiti festival i dalje , ali bih apelirao na organizatore da se već sljedeće godine povežu sa studentima iz šire regije kako bi sam festival dobio i međunarodni značaj, rekao je Damir Vusić.

Nakon službenog otvaranja, Vladimir Končar održao je predavanje o „Ivaninoj kući bajki“, multimedijalnom i interdisciplinarnom centru otvorenom prošle godine u Ogulinu, rodnom gradu Ivane Brlić – Mažuranić. Riječ je o jednom od najvažnijih projekata suvremene kulturno-turističke ponude Hrvatske. Prvi dan festivala zatvorila je organizatorska ekipa Dana D koja je predstavila najveći hrvatski festival dizajna koji se održava idući vikend u Zagrebu.

Na kraju dana moglo se zaključiti da su organizatori festivala MOP 3 ponovo dokazali svoju inovativnost i ponudili nam pregršt zanimljivih i korisnih predavanja. Festival se nastavlja sljedećih dana , a završit će u subotu velikom zabavom u atriju Starog grada u Varaždinu.

?>