DRUŠTVO

Na visoko drugo mjesto ljestvice popularnosti, tik do predsjednika Josipovića, građani su smjestili Mirelu Holy, koja se na političku scenu vratila sa svojom novom strankom ORaH. Nije li malo čudno da u zemlji koju svaki mjesec potresaju nove afere čak 65% ispitanika daje potporu Mireli Holy, koja je 2012. zbog nepotizma završila svoj mandat na mjestu ministrice okoliša?

Svi se dobro sjećamo maila koji je Holy poslala Reneu Valčiću, predsjedniku uprave HŽ-a, u kojem ga moli da razmotri mogućnost ostavljanja supruge svoga stranačkog kolege na radnom mjestu u HŽ-u. Zbog tog je maila Holy morala otići pa zbilja iznenađuje tolika potpora javnosti koju danas uživa.  Zaslužuje li Holy šansu u zemlji izmučenoj aferama poput ovih oko Lovrić-Merzel i Sabe? Možda njen slučaj nepotizma i nije bio najgori na svijetu, no dovoljan je da se na njega podsjeti.

Predugo su Sanaderi i Vidoševići kupovali slike ukradenim novcem, previše je novca izvučeno iz državnih tvrtki da bi se Mireli Holy toliko vjerovalo. Nije učinila veliki grijeh poput njih, no učinila je dovoljno da bi mi kao biračko tijelo trebali biti oprezniji i bolje prosuditi zaslužuje li osoba s takvom etiketom toliki kredit. Ne radi se tu samo o Holy. Bilo kojeg drugog aktera hrvatske političke scene građani bi morali pomno ocijeniti, jer predugo smo u tami da bismo si mogli dozvoliti novog Sanadera.

Slična stvar događa se i kad je riječ o legalizaciji marihuane za koju se Mirela Holy i OraH zalažu. Budući da njezinu stranku prati i podržava mnogo mladih ljudi, i tu bi trebali postaviti nekoliko pitanja. Je li priča o legalizaciji marihuane samo dobar spin kako bi se podigla medijska prašina oko stranke i skupile simpatije mlađe i liberalnije populacije? Možda je, možda nije. Vuk je promijenio dlaku (to jest stranku), no je li i ćud?

 

?>