SVEUČILIŠTE SJEVER

MOP-3 festival multimedije koji će se u Varaždinu održati od 22. do 24. svibnja i ove godine donosi bogat program za ljubitelje dizajna i multimedije – istaknuli su organizatori festivala na konferenciji za novinare održanoj na Sveučilištu Sjever.  I dok je službeno otvorenje najavljeno za 19.30,  program festivala započet će već u prijepodnevnim satima. Festival će se održati na nekoliko lokacija – u Palači Herzer, Podrumskoj sceni sceni Zvonimir Rogoz varaždinskog HNK, u atriju Starog grada, te u kinu Galerija.

Cilj festivala je promovirati multimediju te je jačati kao zajednicu, ali i povećati potencijale i razmijeniti iskustva s multimedijalnim kreativcima  – rekao je direktor festivala Fran Mubrin.

Mnogobrojni gosti predavači stručnjaci su u raznim područjima multimedije kao što su audio produkcija, performans, tipografija, fotografija, 3D animacija i dr. Festival je specifičan, ponajviše zbog toga jer je organiziran od strane bivših i sadašnjih studenata Sveučilišta.

Prije tri godine, ovo je bilo eksperimentiranje hoćemo li moći dovesti kojeg predavača da studenti isprobaju nešto u praksi, a drugi je već imao bogatiji sadržaj – prisjetio se Mubrin početaka te dodao kako trenutačna ekonomska kriza blokira ideje i kreativnost.

Generalni pokrovitelji Festivala su Sveučilište Sjever i Studentski zbor Sveučilišta. Prorektor doc. dr. sc. Damir Vusić istaknuo je kako je projekt vrijedan za Varaždin te cjelokupnu sjeverozapadnu Hrvatsku. Isto tako, predsjednik Studentskog zbora Siniša Medved izjavio je kako će i dalje financirati kvalitetne projekte.

Osim stjecanja novih znanja, zagarantirana je i zabava, u subotu na Šalter-partyju u caffe baru Rogoz i na onom završnom u atriju Starog grada gdje možete isprobati svoje plesne pokrete uz digitalizaciju na zidu.

Spomenimo na kraju kako je ulaz na sve programe besplatan. Više informacija i program možete dobiti na njhovoj službenoj stranici:

http://www.mop-fest.com/

mopp3

?>