Vodeći stručnjaci na konferenciji: Hrana i klimatske promjene na Sveučilištu Sjever
U povodu obilježavanja Svjetskog dana hrane, Odjel za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever u suradnji s Institutom Ruđer Bošković održava konferenciju pod nazivom „Hrana i klimatske promjene“.
Konferencija se održava na kampusu Sveučilišta Sjever u Koprivnici, a okuplja vodeće znanstvenike iz Hrvatske i inozemstva koji se bave utjecajem klimatskih promjena na sve aspekte proizvodnje, sigurnosti, distribucije i dostupnosti hrane. Na konferenciji je registrirano 120 sudionika iz 15 različitih zemalja koji kroz 29 usmenih i 41 postersko izlaganje predstavljaju svoja istraživanja.
Zbog epidemioloških mjera ograničen broj sudionika prisustvovat će kontaktno, a ostali sudjeloju online. Drugi dan konferencije je u potpunosti online, a trajat će od 9 do 17 sati.
Svjetski dan hrane obilježava se diljem svijeta svake godine 16. listopada na dan kad je na taj dan 1945. godine u sklopu Ujedinjenih naroda (UN) osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu.
Foto: Hrvoje Ružić