Politika

Zastupnik Pernar govori o svom odnosu s medijima, medijskoj manipulaciji, novinarstvu i neslobodi medija, ljekovitostima marihuane, budućnosti mladih u Hrvatskoj, izlasku iz EU i mnogim drugim temama.

U sklopu kolegija Novinarska radionica na drugoj godini novinarstva, imala sam zadatak odabrati javnu osobu s kojom ću odraditi intervju u formi teksta. Nakon dugo razmišljanja, odlučila sam da želim intervjuirati autentičnog saborskog zastupnika Ivana Pernara.

Ta odluka izazvala je čuđenje među kolegama; smatrali su da “pucam previsoko“ jer, kako ću uopće doći do saborskog zastupnika koji će, na kraju krajeva, pristati na intervju studentice Sveučilišta Sjever. Za svoj prvi intervju odabrala sam upravo njega jer je osebujna ličnost, jer će njegov intervju izazvati pažnju i jer će publici biti zanimljiv, ali između ostalog i zato što sam znala da će pristati pomoći mi s radom.

Javila sam se saborskom zastupniku s porukom u kojoj sam se predstavila, objasnila svoj zadatak te razlog zbog kojeg sam odlučila javiti se baš njemu. Ivan Pernar je u istoj minuti pročitao moju poruku i odgovorio da će rado biti moj sugovornik. Štoviše, ponudio mi je svoj prijedlog da kamerama snimimo taj intervju, budući da ima profesionalnu ekipu snimatelja.

Moj početni plan je bio postaviti mu nekoliko pitanja na koja će on dati jednostavne odgovore te taj intervju predati na papiru kao izvršeni zadatak, a ono što sam dobila jest ponuda da napravimo kvalitetan video s profesionalnom opremom i profesionalnim snimateljskim dvojcem, kojeg čine Lara Kozliček i Dren Kastriot Sadikaj.

34190316_2076405389351900_974310277375852544_o

Nije me dugo trebao nagovarati, iako sam u početku bila nesigurna oko same ideje da snimim intervju sa saborskim zastupnikom, budući da nikad prije nisam snimila nešto “ozbiljno.” No, doživjela sam to kao odličnu privilegiju i nešto što će mi samo pomoći u budućoj karijeri.

Ono što me ugodno iznenadilo jest što se zastupnik Pernar oko svega izrazito jako potrudio. Osim što je okupio svoju profesionalnu ekipu snimatelja, izabrao je savršenu lokaciju za snimanje (zagrebački park prirode Medvednica) te se pobrinuo da do tamo stignem, kao i da se pri cijelom tom, potpuno novom iskustvu, osjećam sasvim ugodno i prirodno.

Nakon subotnjeg intervjua, 2. lipnja, Pernar i njegovo društvo odveli su me do Kulmerovih dvora, gdje smo napravili fotografije za uspomenu, a ostatak dana smo proveli družeći se. Intervju, za kojeg sam u početku mislila da zbog nedostatka mog iskustva neće uspjeti, na kraju je bio povod za dosad najbogatije iskustvo u mom životu.

 

 

 

 

?>