SPORT

Ekipa UNIN-a uspjela je jučer izboriti prvo mjesto u finalu računalne igre Rainbox Six Siege na Student Esports Tournamentu u teškom i napetom okršaju protiv Tehničkog fakulteta iz Rijeke (RITEH-a).

UNIN-ovci su u postavi MeDo.-_-, HydroBro, Vedrani159, FilHeg i UNIN_Pilzykor ušli u finale s bodom prednosti pobijedivši Fakultet prometnih znanosti (FPZ) rezultatom 2:0 pa je na prvi pogled situacija već bila riješena, ali su e-games turniri pokazali da se rezultat može vrlo brzo i neočekivano promijeniti.

Igrale su se dvije runde, a svaka se sastoji od 12 mečeva. Jedna ekipa brani bazu, a druga napada i nakon kraja runde se izmijene. Prvi su u obrani bili UNIN-ovci i izvukli pobjedu s rezultatom 7:4, a MVP runde bio je HydroBro. Najveću su prednost UNIN-ovci imali kada su u prvoj rundi poveli s 5:1.

Druga runda je bila napeta do samog kraja, a ekipa UNIN-a je u posljednjim trenucima, koristeći uvježbane taktike, uspjela preokrenuti igru u svoju korist i pobijediti s rezultatom 8:7. MVP je opet bio HydroBro. Nijedna ekipa nije se pretjerano iskazala u napadu, ali je RITEH naposlijetku izvukao deblji kraj u ovoj računalnoj pucačini iz prvog lica.

Imao sam 600 sati na igri prije 3-4 tjedna, a sada sam na 750, tako da se može reći da sam puno vježbao“, rekao je član UNIN-ove ekipe i student Multimedije Filip Hegeduš (FilHeg) te usput otkrio neke taktike koje su ih dovele do pobjede.

„Većinom nismo napadali na glavni zid, nego sa strane gdje nas nisu očekivali. Puno smo se koncentrirali na pojačavanje zidova pokraj kojih smo češće ulazili u blisku borbu“.

Student Esports Tournament sastoji se od A i S lige. S liga je ona viša, a ekipama u A ligi je cilj s dovoljno bodova prijeći u S ligu. UNIN je trenutno plasiran kao peti od sveukupno osam ekipa u A ligi sa 190 bodova. RITEH je s respektabilnih 340 bodova uvjerljivo vodeći.

Stanje u A ligi prije početka finalnog turnira

Pred UNIN-ovcima je još turnir u PUBG-u, također računalnoj pucačini. Ukoliko će rezultat biti kao i u Rainbow Six Siege-u, mogli bi naći svoje mjesto na postolju. Turnir će se održati 31. svibnja i 1. lipnja u 18:00 sati, a prijenos uživo moći će se pratiti putem službenog Twitch profila i YouTube kanala Student Esports Tournamenta.

Fotografija: Student Esports Tournament

?>