Uncategorized

U posjeti grada Koprivnice, veleposlanica Kraljevine Norveške Astrid Versto, jučer je 24. travnja posjetila i Sveučilište Sjever. S gradonačelnikom Koprivnice, Mišelom Jakšićem, razgovarala je o budućim suradnjama Koprivnice i norveških gradova. U razgledanju Sveučilišta Sjever posjetila je gotovo sve, a imala je priliku pogledati aktualnu Večernjakovu retrospektivnu izložbu.

Prorektor izv. prof. dr.sc. Vlado Tropša upoznao je veleposlanicu s razvojem sveučilišta i studijskim programima u oba sveučilišna centra, a veleposlanica je pokazala osobit interes za studij novinarstva budući da je prije diplomatske karijere bila novinarka na norveškoj televiziji.

U posjeti je sudjelovala Njezina Ekselencija, Astrid Versto, g. Jens Wroldsen Haugdal, vježbenik u veleposlanstvu, Teodora Kljaković Bakota, dopredsjednica Hrvatsko-norveškog društva u Zagrebu, Željka Jurjević, članica Hrvatsko-norveškog  društva u Zagrebu. Domaćini u Koprivnici bili su Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice, Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, zamjenice gradonačelnika, Martina Golčić, direktorica Koprivničkog poduzetnika i Dario Jembrek, pročelnik Služne ureda gradonačelnika (voditelj protokola).

?>