KULTURA

Hrvatsko-austrijska kulturna zajednica grada Varaždina 6. veljače organizira 21. Sjajni bal u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

Varaždinski Sjajni bal mnogi opisuju kao najveći društveni događaj godine koji karakteriziraju kvalitetna jazz glazba te vrhunska vina i jela.

Program će uveličati Big band iz Bad Gleichenberga i Varaždinski komorni orkestar uz koji će nastupiti solistica Ulrike Tropper i sopranistica Ivana Lazar. Uz dobru glazbu očekuju se i plesači baletnog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, prvaci hrvatske u latinoameričkim plesovima, plesna formacija Podkalnički plemenitaši i meuetići Studija baroknog plesa.

Još jedna od atrakcija ovog tradicionalnog događaja koji porijeklo vuče s kraja 19.stoljeća, a dobro je poznat diljem Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Austrije, bit će i praizvedba Gala valcera varaždinskog skladatelja Davora Bobića.

I ove godine cilj bala je privući veleposlanike i članove diplomatskih predstavništva, gospodarstvenike, ali i sve ostale željne kvalitetnog provoda i zabave.

Svi koji žele sudjelovati svoje mjesto za stolom mogu osigurati za 450 kn, a sjedalo u dvorani za 350 kn. Dresscode podrazumijeva dugu svečanu haljinu za dame i smoking ili odijelo za gospodu.

?>