Uncategorized

Varaždin, zajedno s gradovima partnerima među kojima je i Koprivnica, nije prošao u drugi krug natjecanja za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Objavio je to na konferenciji za novinare u Kući Europe predsjednik Povjerenstva nezavisnih stručnjaka za izbor hrvatske europske prijestolnice kulture Steve Green.

Osim Varaždina izvisili su Đakovo, Split, Zadar i Zagreb.

U utrci su ostali Dubrovnik, Osijek, Pula i Rijeka.

Službeno obrazloženje odluke Povjerenstva bit će objavljeno krajem lipnja, a u Varaždinu je željno očekuju.

“Službeno objašnjenje odluke bit će objavljeno za najviše 21 radni dan. Tek ćemo tada imati saznanje o tome što je bilo presudno za takvu odluku. Za sada ne znamo apsolutno ništa o tome zašto nismo prošli u novi krug natjecanja za ovu europsku titulu i zašto Dubrovnik, Pula, Rijeka i Osijek jesu”, kazao je Raymond Rojnik, voditelj varaždinskog Ureda za pripremu kandidaure.

” Bez obzira na odluku Povjerenstva, većina projekata, posebno onih s područja infrastrukture koje smo pripremili u okviru kandidature Varaždina i Regije Sjever za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine bit će realizirana, kao što će biti proveden i značajni dio programa, neki već ove godine. Iako smo naravno razočarani odlukom Povjerenstva, mislim kako smo ostvarili bitne pomake i potaknuli novi iskorak u kulturnom razvoju na cijelom području sjeverozapadne Hrvatske”, dodao je Rojnik.

 

?>