DRUŠTVO

Još prije više od četiri mjeseca pisali smo o katastrofalnom stanju u koprivničkom azilu za pse. Upozoravali smo na premalo radno vrijeme djelatnika i iznimno loše održavanje objekata u kojima borave psi. Nebriga za pse dovela je do njihovih međusobnih sukoba u kojima su mnogi psi izgrizeni, a neki su i uginuli. U zimi su psi bili pothlađeni i neadekvatno smješteni. Bolesni i ranjeni psi u koprivničkom azilu ne dobivaju dovoljnu medicinsku skrb. Sve smo to pisali još u siječnju ove godine.

Na Facebook stanici udruge Argus su se sada pojavile fotografije koje dokumentiraju sve te navode. Psi su zanemareni, žive u nehigijenskim uvjetima, a mnogi su ranjeni i nije im pružena odgovarajuća medicinska skrb. Prije samo nekoliko dana kada je prvi puta ove godine pokošena trava, uočeni su istrunuli leševi koje su drugi psi onda jeli! Iz fotografija je vidljivo da to nije jedini slučaj da u koprivničkom azilu psi jedu druge pse!

Podsjetimo, do 2008. o azilu je brinula udruga Južnoeuropska pomoć životinjama i sve je funkcioniralo besprijekorno. Tadašnji gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić unatoč tome odlučio je u rujnu te godine koncesiju za zbrinjavanje pasa lutalica dodijeliti, bez objavljenog natječaja, Veterinarskoj stanici Koprivnica. Tom je prilikom rekao da će koprivnički azil biti najbolji u županiji. Koliko je bio u pravu prosudite sami.

 

?>