Uncategorized

Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo za rukometašice održat će se u Hrvatskoj od 28. lipnja do 13. srpnja 2014. godine. Domaćin prvenstva je i grad Koprivnica, uz gradove Dugo Selo, Zagreb i Čakovec.

U kinu Velebit je u nedjelju, 27. travnja 2014. godine održano svečano potpisivanje ugovora o suorganizaciji. Potpisali su ga gradonačelnica Vesna Želježnjak, župan Drako Koren i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola. Cijeli događaj svojim su dolaskom uveličali mnoga poznata imena rukometnog svijeta, a među uzvanicima je bio i izbornik muške reprezentacije Slavko Goluža. Cijeli program vodio je TV komentator Drago Ćosić.

Uz potpisivanje ugovora, održan je i ždrijeb skupina. Hrvatske je u skupini A u kojoj su još i Norveška, Južna Koreja, Češka, Urugvaj i Kazahstan. Utakmice skupine A igraju se u Dugom Selu.

Skupina B se igra u Zagrebu, gdje su kuglice smjestile Dansku, Nizozemsku, Njemačku, Angolu, Srbiju i Argentinu.

Koprivnica je domaćin reprezentacijama skupine C u kojoj igraju Mađarska, Francuska, Švedska, Japan, DR Kongo i Portugal.

U Čakovec će doputovati reprezentacije u skupini D, a to su Rusija, Rumunjska, Slovenija, Brazil, Kina i Tunis.

U svakoj skupini će igrati po šest zemalja, što znači ukupno 24 reprezentacije. Prve četiri reprezentacije iz svake skupine idu u daljnje natjecanje.

Osim utakmica skupine C, sama završnica prvenstva će se odigrati u Koprivnici. Domaćinstvo juniorskog prvenstva svakako je priznanje sportu i rukometu u Hrvatskoj, a još značajnije za grad Koprivnicu i sve talentirane rukometašice i rukometaše koji su gradili ili još uvijek grade karijeru baš u Koprivnici.

?>