Putovanja

Danas smo svi vlasnici barem jednog pametnog telefona, a on nam uvelike može pomoći ukoliko se uputimo na neko putovanje. Bilo da se radi o traženju smještaja, lokacije pa sve do problema sa stranim jezikom. U nastavku ću vam navesti neke od aplikacija koje bi vam mogle koristiti.

Airbnb je web platforma i aplikacija putem koje možete pronaći i rezervirati smještaj. Aplikacija je prvenstveno namjenjena za privatne smještaje. Pokriva područje oko 200 zemalja, stoga ju možete koristiti gdje god se našli. Moguće je rezervirati smještaj za samo jednu noć, a postoji i mogućnost rezervacije cijelih objekata na više dana. Aplikacija je dostupna za Androide i IOS sustave te je vrlo jednostavna za korištenje. Potrebno je samo upisati željenu lokacije te vrijeme boravka na njoj kako bi pronašli odgovarajući smještaj za sebe.

Trivago je također aplikacija za pronalazak smještaja, no jedina mana je ta što putem ove aplikacije ne možete direktno rezervirati smještaj. Putem Trivaga možete pronaći i hotelski smještaj, a funkcionira tako da prikuplja informacije sa svih booking servisa te kada unesete željeno mjesto i vrijeme, izbacit će vam rezultate pretrage. Kada odaberete željeni smještaj, Trivago vas preusmjerava na booking stranicu gdje možete pronaći sve informacije vezane uz odabrani smještaj.

TripAdvisor je aplikacija gdje možete pronaći ili ostaviti recenziju za neko mjesto. Savršena je za putovanja zato što ima i opciju „Near Me Now“, stoga možete brzo i jednostavno pronaći neki dobar restoran, kafić, smještaj, pa čak i neku zanimljivu znamenitost. Na raspolaganju su vam ocjene, komentari i fotografije iz prve ruke koje vam mogu pomoću pri odlučivanju gdje poći i što sljedeće posjetiti.

Google usluge su svima dobro poznate, a radi se o Google kartama i Google prevoditelju. Google karte nam uvijek i svugdje dobro dođu kod snalaženja, a pogotovo kada su u pitanju nova i nepoznata mjesta. Brzo i jednostavno, Google karte vas mogu uputiti od vaše do željene lokacije te vam usput pružiti informacije koliko je vremena potrebno do tamo, kao i nalaze li se na toj ruti nekakvi radovi zastoji i sl. Kada je riječ o Google prevoditelju, mnogi su skeptični zbog neadekvatnog prevađanja, no svakako vam neće škoditi nađete li se u stranoj zemlji i prvi put susretnete s nekim stranim jezikom. Google prevoditelj će vam brzo ponuditi rješenje vašeg problema.

BlaBla Car je odlična aplikacija za prijevoz ukoliko ne volite biti ovisni o voznom redu autobusa ili vlaka. Brzo i jednostavno, upisom željene lokacije, možete pronaći prijevoz u vašoj blizini do željene lokacije. Osim što je jednostavno i povoljno, odlično je i za sklapanje novih prijateljstava. Također, ukoliko putujete negdje te imate koje mjesto slobodno to možete podijeliti putem aplikacije te nekome olakšati putovanje. Ova vrsta prijevoza jako je popularna u svijetu, a i kod nas se sve više ljudi priklanja ovoj vrsti putovanja.

Uber je još jedna aplikacija vezana uz prijevoz koja vam može pomoći i olakšati put od točke A do točke B. U aplikaciju samo unesete lokaciju koju želite, a ona vas spoji s prvim slobodnim vozačem u blizini. Također, cijelo vrijeme možete pratiti i kretanje vozača. Svakako bi bilo poželjno da prije sjedanja u auto provjerite odgovara li vozač, automobil i broj registracije podacima navedenim u aplikaciji.

Foto: Screenshots Airbnb/TripAdvisor/BlaBla Car

?>