SPORT

U petak u sklopu devetog kola 1. HRL odigrana je utakmica između Bjelovara i Lokomotive. Utakmica se odigrala u Dvorani europskih prvaka u Bjelovaru u kojoj su rukometašice Lokomotive pobijedile rezultatom 29:21.

No, postavlja se pitanje jesu li sve odluke sudaca tijekom ove utakmice bile pravedne?

Tijekom utakmice varaždinski dvojac, Matija Cingesar i Matej Pavlović sudili su brojne prekršaje i isključenja. Bjelovar je sveukupno imao 14 minuta, a Lokomotiva 12 minuta isključenja. Brojnim sudskim odlukama nisu bili zadovoljni treneri oba kluba, igračice, a ni publika.

  • Moram reći da ova dva čovjeka koja su sudila ne mogu suditi za 1. ligu na ovakav način. Sudili su kao što se sudi na nivou županijske lige. Podatak da ima sveukupno 28 minuta isključenja na utakmici i 18 sedmeraca je sramotan. Ispalo je da je makljaža bila, a nije. Utakmicu nisu imali pod kontrolom od početka i tako su stvorili nervozu na obje strane. – rekao je Dario Obran, trener ŽRK Bjelovar.

Nakon utakmice svoju izjavu za Bjelovarac dao je Nenad Šoštarić, trener zagrebačke Lokomotive i hrvatske ženske reprezentacije.

  • Rekao bih kako je ovo bilo čisto preživljavanje. Ovo je trebalo preživjeti. Smatram da smo igrali toplo-hladno u ovom dvoboju. Imali smo i dobrih i loših strana. Svjesni smo da smo sada mi lovina, da nas sada svi žele pobijediti.

Šoštarić će idućeg tjedna okupiti i hrvatske reprezentativke u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 2. do 19. prosinca u Španjolskoj. Hrvatska će prvi susret Svjetskog prvenstva igrati protiv Brazila, 2. prosinca u 18 sati.

Atmosferu i neke trenutke s utakmice možete vidjeti u fotogaleriji u nastavku.

?>