SVEUČILIŠTE SJEVER

Sve su bliže izbori za 3. saziv Studentskog zbora Sveučilišta Sjever, a mi smo upravo povodom nadolazećih izbora porazgovarali s nekim studentima i saznati njihovo mišljenje. Porazgovarali smo i s Andreom Kljaić, studenticom druge godine novinarstva u Koprivnici i jednom od kandidatkinja za Studentski zbor.

Studentica Mihaela Heged rekla nam je kako ju veseli povećana aktivnost oko izbora za studentski zbor jer smatra kako Studentski zbor dosad nije radio dobar posao, ali i da studenti dosad nisu bili upućeni u to tko u njemu sjedi i na koji način donosi odluke.

Kada smo Andreu pitali zašto se kandidirala rezolutno je odgovorila da se kandidirala jer želi promjene. Dodala je kako Studentski zbor u trenutnom sastavu ne radi svoj posao te istaknula kako smatra da se taj posao može odrađivati puno bolje.

Predstavnici su važni

Naglasila je kako smatra da su predstavnici u Studentskom zboru važni zato što bi oni trebali olakšavati drugim studentima izlazak prema nekim višim instancama i na kraju krajeva, međusobnom suradnjom, osigurati ugodnije studiranje svim studentima.

Kao najveći problem koji je trenutno prisutan na fakultetu Andrea je istaknula raspored izvanrednih studenata za koji smatra da mora biti sastavljen tako da omogućava izvanrednim studentima da uz studiranje rade i posao kojim bi isto financirali.

Pozivamo vas da se uključite

Podsjećamo, za Studentski zbor biraju se predstavnici na način da se sa svakog pojedinog preddiplomskog studija (stručnih i sveučilišnih studija) biraju dva predstavnika i dva zamjenika, dok studenti diplomskih studija biraju jednog predstavnika i jednog zamjenika, a koji će činiti Skupštinu Studentskog zbora Sveučilišta Sjever.

Studentski zbor Sveučilišta Sjever pozvao je sve studente/ice Sveučilišta Sjever da se aktivno uključe u Studentske izbore, na način da se pravovremeno nominiraju ili nominiraju i podrže buduće kolege/ice, a i mi Vas ovim putem pozivamo da sudjelujete u demokratskom procesu i izaberete sebi prikladnog predstavnika.

Izbori za 3. saziv Studentskog zbora Sveučilišta Sjever će se održati u četvrtak, 24. svibnja 2018. godine od 8.00 do 20.00 sati u SC Varaždin i u SC Koprivnica.

?>