Glazba

Mališa Bahat je screamo/hardcore punk bend iz Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.

Bend je nastao 2015. godine u dosad neizmijenjenoj postavi članova, koji su ujedno i stari prijatelji aktivni u prijašnjim projektima gdje su i dobili ideju za osnivanje novog benda. Oni su: CRNI (bass) i SANJO (gitara) iz Koprivnice te ŽMER (bubnjevi) i GEČ (vokal) iz Varaždina. Ime za bend Mališa Bahat dobili su iz interne šale koje su se prisjetili u pravom trenutku.

Na pitanje sviraju li samo određeni žanr glazbe, odnosno scream/hardcore punk, kažu kako je Mališa Bahat isključivo to što jest i ako bi imali ambicije raditi nekakvu drugu vrstu glazbe da bi se time i pozabavili. Inače, scream/hardcore punk je nastao kao glazbeni žanr i supkultura krajem osamdesetih, čije su glavne karakteristike protest protiv komercijalizma i kritiziranje postojećeg društvenog i političkog establišmenta.

Kažu kako tu glazbu sva četvorica slušaju i u nju se najbolje razumiju te im je vrlo dobro sjela kao izražajno sredstvo. Afiniteti “današnjeg društva” ih baš i ne zanimaju, no postoji utemeljena scena na kojoj djeluju i gdje ima ljudi koji sa zanimanjem prate njihov rad, što im je vrlo drago.

21199509_1463723270370478_4559481191771632245_o

Odsvirali su preko 50 koncerata i to ne samo u Hrvatskoj već i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Rumunjskoj, Mađarskoj, Austriji, Češkoj, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Španjolskoj, Portugalu te naposljetku u Švicarskoj. Neki koncerti su više posjećeni od drugih, ima boljih kao i lošijih iskustava, no manje-više su im svi ostali u dobrom sjećanju.

Izdali su EP (extended play”Moments we’re lost in” kao i split izdanje ”Lack of Soul”, a trenutno rade na novim pjesmama za nadolazeći full-length album. Što se koncerata tiče, preko ljeta su nastupili na dva koncerta u Zagrebu (17.6. u Medici i 27.7. u Močvari) i na Sick As We Are festivalu u Županji.

?>