Svijet

Danas, 9. travnja u jutanjim satima umro je princ Phillip, vijest je na svom Twitter profilu potvrdila Kraljevska obitelj.

Na službenim stranicama britanska kraljevska obitelj objavila je da je umro jutros u dvorcu Windsor. Princ je nedavno nekoliko tjedna proveo u bolnici zbog narušenog zdravlja.

Rođen je 10. lipnja 1921. godine na grčkom otoku Krf kao peto dijete, ali jedino muško u obitelji princa Andreja i princeze Alise od Bettenberga. Nakon preseljenja u Veliku Britaniju, na jednom vjenčanju 1934. godine upoznao je svoju suprugu, danas kraljicu Elizabetu, koja je tada imala svega 8 godina.

Prošle godine najpoznatiji kraljevski par proslavio je 72. godine braka. Unatoč dugačkome bračnom stažu, njihovu ljubavnu priču obilježile su brojne afere. Oni malo upućeniji tvrde kako je princ Phillip bio živahan te je često uskakao u krevet s drugim ženama.

Zbog braka s Elizabetom, morao se je i odreći grčke pravoslavne vjere. Kako su se vjenčali nekoliko godina nakon Drugog svjetskog rata, nitko iz njegove obitelji njemačkog podrijetla nije smio doći na vjenčanje. Vjenčanju je prisustvovala jedino njegova majka.

Princ će u javnosti ostati zapamćen i po svojim brojnim gafovima koji su ga obilježili.

Izvor: RTL.hr

Foto: Pixabay

?>