SVEUČILIŠTE SJEVER

Nakon zapaženog nastupa kojim je obilježen kraj akademske godine 2014., Umjetnička grupa Sveučilišta Sjever (UGSS) nastavlja oduševljavati koprivničku javnost. Ovaj su put sveučilišni kreativci svojom izvedbom uveličali Galovićevu jesen, festival koji se svake godine održava u čast velikog kajkavskog pjesnika.

Čitanje na G točkama je jedno od zapaženih obilježja te kulturne manifestacije, a da ove godine bude zaista nezaboravno, pobrinuli su se UGSS-ovci. Za čitanje su odabrali Galovićev „Roman zidnog kalendara“, koji su obradili na za sebe karakterističan način. Jureći kroz jezikolomne zavijutke Galovićeve proze, naizmjence zbunjujući pa očaravajući okupljeni auditorij, stvorili su atmosferu kakva se rijetko viđa čak i u prostoru Stručno-znanstvenog odjela koprivničke gradske knjižnice.

Izvedbom je ravnala profesorica Lidija Dujić, spiritus movens UGSS-a. Sekundirali su joj prekaljeni veterani sveučilišne pozornice: Tamara Čovran, Stella Tuđan, Maja Kristić, Karmen Bušić, Monika Roth i Vedran Vrabec.

Razdragana je publika, sastavljena od osoblja knjižnice i jednog uglednog književnika, nastup ispratila gromoglasnim pljeskom, dok je ravnateljica, u trenutku dubokog ganuća, zaželjela da nastupi UGGS-a postanu sastavni dio svih budućih Galovićevih jeseni.

?>