SVEUČILIŠTE SJEVER

U srijedu, 26. ožujka, predstavnici Udruge športske rekreacije podravskih studenata gostovali su na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. U ime Udruge studentima su se obratili Ivan Kičinbaći i Zoran Jankić. Kao glavni cilj Udruge istaknuli su promicanje sporta i rekreacije među studentima.

Kako bi privukli što više studenata, Udruga često organizira razna događanja poput Memorijalnog malonogometnog turnira „Vinko Česi – Česka“, turnir u beli, rafting, putovanja, razna edukativna predavanja, biciklijade „zDrava“. Članstvo u udruzi donosi jeftinija putovanja, dva sata besplatnog kupanja na Bazenima Cerine u Koprivnici i još mnoge pogodnosti. Godišnja članarina iznosi 50 kuna.

Najavili su i zanimljiv projekt pod nazivom „SHOWderica“. U pitanju je dvodnevni festival na jezeru Šoderici, „podravskom moru“, kako kažu Podravci. Festival će trajati 26. i 27. srpnja ove godine te će biti prepun sportskih, kulturnih i zabavnih aktivnosti, od odbojkaškog turnira na pijesku, raznih igara u vodi, ekoloških radionica do koncerata.

Osim druženja i rekreacije, želja je i vraćanje Šoderici nekadašnje popularnosti, kada je ljeti bila prepuna domaćih posjetitelja, ali i gostiju iz svih krajeva Hrvatske. Pozivaju sve koji žele sudjelovati u organizaciji festivala „SHOWderica“ da se jave na e-mail usrps@usrps.hr.

 usrps2

?>