Uncategorized

Na Međunarodni dan sestrinstva 12. svibnja medicinske sestre i tehničari grada Koprivnice okupili su se u gradskoj vijećnici kako bi obilježili svoj dan. Tom prigodom glavne sestre Vesna Sertić, Marina Friščić , Goga Zlatar-Šantek, iz opće bolnice Tomislav Bardek održale su javnu tribinu na temu „Sestrinstvo – prilika ili izazov“. U svojim su predavanjima govorile o razmjeni studenata, o istraživanju u radu medicinskih sestara, o zdravstvenoj njezi pacijenata i sigurnoj zdravstvenoj zaštiti.

U vijećnici su se okupile prisutne odjelne sestre, pripravnici te učenici srednje medicinske škole iz Koprivnice koji su sudjelovali na javnoj tirbini komentirajući ponajviše pitanje obrazovanja medicinskih djelatnika.

Zdravstveni djelatnici, medicinske sestre i tehničari, svakoga su dana u doticaju s drugima te svakoga dana nastoje pomoći osobama narušenoga zdravlja. Zahvaljujući napretku medicine neprestano uče i prilagođavaju se zahtjevima novih tehnologija, no u svome se radu često susreću s mnogim izazovima. Predavačice su stoga u svojim izlaganjima nastojale istaknuti važnost medijske osviještenosti o radu zdravstvenih djelatnika, ali i o njihovom obrazovanju.

?>