SVEUČILIŠTE SJEVER

Dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić progovorio je za Radio Dravu o budućnosti Sveučilišta Sjever. Kako izjavljuje, svima je u interesu da sveučilište postane državno, zahvaljujući čemu bi se i financiralo iz državnog proračuna, te dodaje:

 Pa mi imamo određeni interes, takozvani triple helix sustav određenih privatnih investitora i business angela koji su spremni i zainteresirani ući u projekt našeg sveučilišta. Ali, isto tako oni bi voljeli pričekati da se otpetlja ovo što sad imamo s državom i nakon toga će oni reći na koji će se način uključiti. Isto tako, postoje neke mogućnosti kroz europske strukturne fondove. Znači, imamo nekoliko varijanti, ali top varijanta je ono gdje smo sad doista vrlo blizu, odnosno da sveučilište postane državno.


U koprivničkom proračunu za sljedeću godinu nema novaca za plaće zaposlenih ni za materijalne troškove, no ako sveučilište preuzme država, novac neće biti problem. Pravno zakonska procedura traje više mjeseci pa se nadamo kako sveučilište sljedeće godine neće biti teret gradskom proračunu koji se sve teže puni.

?>