SPORT

NK Varaždin prošle se sezone borio za ulazak u Prvu HNL nakon šokantnog ispadanja sezonu ranije. Varaždinci su se na kraju uspjeli vratiti u najviši rang domaćeg nogometa, a danas love i plasman u Europu.

Dio zasluga ove uspješne sportske priče definitivno se mogu pripisati treneru Mariju Kovačeviću, koji se nakon pobjede protiv „susjedskog“ Slaven Belupa osvrnuo na dosadašnje uspjehe klube i planove za nastavak sezone.

Prije ove utakmice zaostajali ste za Slavenom tri boda. Je li to Vama i igračima stvaralo dodatni pritisak da ovu utakmicu zaključite pobjedom?

-Bila nam je velika želja pobijediti. Znamo da su susjedski derbiji uvijek zanimljivi i uvijek je lijepo pobijediti susjeda. Slaven dugo nismo pobijedili, možda čak dvije i pol godine. Slaven je također bio i uspješniji u zadnje dvije utakmice. Vidjeli ste kod mojih igrača da je motiv bio veliki pa je mene malo bilo strah da ne izgorimo od prevelike želje kako smo izgorjelu onu prvu utakmicu. Ali mi smo sad puno kvalitetnija momčad, puno smo napredovali i željeli smo ta tri boda. Vjerovali smo do zadnje sekunde u pobjedu i to nas je nagradilo. Veseli me što smo tu di jesmo – izjednačeni sa Slaven Belupom.

Može li derbi Sjevera, Varaždin-Slaven, postati prepoznatljivi regionalni derbi u hrvatskim okvirima?

-Mislim da postoji već dugo. Kao što sam već rekao, oduvijek je bilo najslađe pobijediti susjeda. Ja sam dugo igrao u Slavenu. Odnosno, igrao sam tu u Varteksu pa poslije u Slavenu tako da znam kako je to igrati u ovakvom derbiju. Varteks je bio klub s većom tradicijom, ali u zadnje je vrijeme Slaven imao puno više uspjeha. Varteks je, dakako, u međuvremenu promijenio ime u Varaždin. Zato smo mi danas posebno željeli pobijediti. Siguran sam da nas u budućnosti čekaju mnogi zanimljivi susjedski derbiji. Meni je Slaven vrlo dragi klub, tamo sam proveo puno godina i želim im svu sreću.

Zimski prijelazni rok završava 18. veljače. Planirate li dovoditi neka nova pojačanja?

-Prijelazni rok je u tijeku. Mi smo stalno na tržištu pa ako bi se ukazala dobra prilika, zašto ne? Ja uvijek ponavljam da imamo dobar igrački kadar i to moji dečki pokazuju iz utakmice u utakmicu, ali ako bi naišla prilika za nekim dobrim igračem, sigurno da bi nam dobro došao.

Ima li kakvih novosti u vezi ozlijeđenog Igora Postonjskog?

-Điđi je nevjerojatan. On se takoreći već oporavio i polako trenira s nama. Danas je obavio razgovor s doktorom tako da će možda već od idućeg tjedna početi igrati u prijateljskim utakmicama. On je jedan vrhunski karakter, dobro radi, oporavak ide u dobrom smjeru i vjerujem da će nam se brzo priključiti. Jako nam puno znači.

 Imate li zacrtane ciljeve za kraj sezone ili mjesto na kojem priželjkujete završiti na tablici?

-Mi smo ušli u prvu ligu, nismo puno mijenjali kadar, a poslije su i dolazili novi igrači. Želja je bila da igramo dobro i da bez nekih velikih trauma ostanemo u ligi te da opet sljedeće godine igramo Prvu ligu. Polako to i ostvarujemo. Sad smo tu na ovoj poziciji. Ja sam rekao prije ove utakmice – sad kad smo već peti, kad je pola prvenstva prošlo, idemo da nam cilj bude da bar zadržimo to mjesto. Danas smo se pomaknuli  na četvrto mjesto koje sada dijelimo sa Slavenom. Prije svega, želja nam je da i dalje igramo tako dobro i da osvajamo bodove, a onda i da barem zadržimo tu sredinu tablice.

U međuvremenu su se pojedine utakmice već odigrale te je Varaždin zasjeo na šesto mjesto tablice, a ovaj vikend ih čeka susret s Hajdukom.

Fotografija: Screenshot/Instagram @nkvarazdin

?>