Film

Prijatelji, legendarna sitcom serija koju obožavamo od 1994. godine zasigurno je jedan od najuspješnijih naslova filmske industrije. Bez obzira što je zadnja, 10. sezona objavljena 2004. godine,  Prijatelji nas i danas nasmijavaju do suza. Iako bi na bezbroj stranica mogli nabrojiti bezbroj razloga koji ovu seriju čine najboljim sitcomom ikada, u nastavku teksta navedena su 3 kratka razloga koji opravdavaju titulu najboljeg.

Prijatelji

Rachel Green, Monica Geller, Phoebe Buffay, Joey Tribbiani, Chandler Bing i Ross Geller čine sasvim prosječnu grupa prijatelja, a upravo zbog toga su i jedan od razloga uspješnosti (i genijalnosti). Gledajući Prijatelje gotovo je nemoguće da sebe ili svoje prijatelje ne prepoznate u jednom od likova serije. Svi u životima imamo jednog pomalo djetinjastog Rossa, jednu pomalo čudnu Phoebe i jednog razmjerno šašavog Joeyja. Upravo je u toj činjenici ključ legendarnosti – Prijatelji su toliko stereotipizirana grupa prijatelja da kroz svaku epizodu zapravo gledamo nas same.

Radnja

Radnja u ovom slučaju djeluje kao dodatan sastojak u receptu genijalnosti. Sitcom, situation comedy ili komedija situacije najbolje opisuje zašto su Prijatelji toliko dobri. Komedija situacije prikazuje realistične i zabavne situacije iz svakodnevnog života, a svih 236 snimljenih epizoda fokusiraju se upravo na tu činjenicu. Gledajući Rossa u svakodnevnoj svađi s Rachel ponovno gledamo nas same. Također, radnja ima svoj tijek pa Prijatelji kroz sezone napreduju.

Svakodnevne teme, događaji, svađe, pogreške i postignuća glavna su tema serije, ali i naših stvarnih života, a “Ovo se i meni desilo.” ili “Sva sreća pa se ovo meni nije desilo.” rečenice su koje ćete zasigurno izreći tijekom gledanja.

Humor

Stereotipizirana grupa prijatelja i svakodnevne dogodovštine glavnih likova povezane su s još jednim važnim detaljem – humorom. Ova serija prepuna je humora koji ponekad preraste u nešto što i mi sami koristimo (kao npr. čuveni Rossov znak za srednji prst), a ponekad je toliko loš da ga upravo to čini smiješnim. Ono što je garantirano je da ćete se gledajući Prijatelje nasmijati bezbroj puta jer ako u nekoj neugodnoj situaciji prepoznate sebe upravo ta doza humora reći će vam kako niste jedini i samim time će vas privući na gledanje, a ovo remek djelo učinit će najboljim sitcomom ikada.

 

A ako smatrate kako ova 3 razloga Prijatelje ne čine najboljim sitcomom, u nastavku vam donosimo dodatan razlog jer, realno, pjesma u uvodnoj špici Prijatelja je jednostavno savršena.

https://www.youtube.com/watch?v=q-9kPks0IfE

?>