Film

Razvoj filmske tehnologije omogućio je stvaranje interaktivnih filmova i serija u kojima gledatelji donose važne odluke te time mijenjaju tijek radnje. Već objavljeni Minecraft: Story Mode i Black Mirror: Bandersnatch te You vs. Wild, Interactive Series ft. Bear Grylls koji je izašao 10.4., tri su naslova na Netflixu putem kojih istražujemo moguću budućnost filma.

Važno je napomenuti kako je interaktivnost u ovom slučaju implementirana u Netflixov sustav prikazivanja što znači da je iskustvo donošenja odluka trenutno dostupno samo na njihovoj platformi.

 

Minecraft: Story Mode

Minecraft: Story Mode interaktivna je serija koja je nastala na temelju planetarno popularne računalne igre Minecraft. Serijal je proizašao iz tvornice TellTale Gamesa, a na Netflixovoj platformi od studenog 2018. godine dostupno je 5 epizoda.

Radnja prati simpatične likove unutar Minecraft svijeta, a vi kao gledatelj vlastitim odlukama tijekom epizoda utječe na razvoj radnje, kao i na završetak koji će se na temelju svih pojedinačnih odluka razlikovati od gledatelja do gledatelja.

Black Mirror: Bandersnatch

Black Mirror: Bandersnatch interaktivni je film Netflixove produkcije objavljen 28. prosinca 2018. godine, a osim interaktivnosti, film krasi i činjenica kako je nastao po uzoru na vrlo uspješnu seriju Black Mirror. Kao i u seriji, glavna tema filma je tehnologija te njen utjecaj na čovjeka.

Za razliku od family friendly serije iz šarenog svijeta Minecrafta, ovaj je film mračna psihološka drama koja će vas radnjom potpuno zaintrigirati, a tu je i interaktivnost koja će vas natjerati da dobro promislite pri donošenju odluka.

You vs. Wild, Interactive Series ft. Bear Grylls

Bear Grylls ovog će puta svoj život riskirati u novoj Netflixovoj interaktivnoj seriji koja je objavljena danas, 10.4.. Kao i u prethodnim naslovima, gledatelj vlastitim odlukama određuje tijek radnje.

Trailer za seriju prepun je zanimljivih i uzbudljivih scena, a prikazane su i neke mogućnosti odabira. U svakom slučaju, ovaj serijal zasigurno će ispuniti očekivanja brojnih gledatelja, a nadamo se da će utjecati i na daljnji razvoj interaktivnog filma.

?>