Info

Doroteu Rosić imali smo priliku vidjeti na studentskim srijedama i po hodnicima Sjevera. Svestrana Dorotea studentica je druge godine Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Između ostalog, otkrila nam je zašto je svi zovu mala pokvarenica, a podijelila je i svoje hobije, uspjehe, mišljenje o Sjeveru i planove za budućnost.

Za početak, kada si saznala da te zanima medijski dizajn i zašto si se odlučila taj smjer upisati baš na Sveučilištu Sjever?

Pa iskreno, mogu reći da sam uvijek bila kreativno nastrojena osoba pa je to dovelo do toga da me zanima dizajn i umjetnost općenito. Osoba sam koja ne voli raditi jednu stvar non stop, a medijski dizajn je sveobuhvatno područje gdje mogu skakati s jednog oblika dizajna na drugi, a to je definitivno ideja ovog smjera na faksu. Tako da, mislim da sam pogodila?

Od svih hobija koje imaš, koja je tvoja najveća ljubav?

Joj, vrlo su šareni. Primarno se bavim filmom, ali i tu skačem s jednog dijela filma na drugi. Iskreno, najdraži dio mi je režija i sama produkcija filma, ali također se bavim i montažom i ostalim dijelovima filma, kao i fotografijom. Gluma mi isto tako nije strana, no više sam se okušala u kazališnim predstavama kroz cijeli život, od malih nogu pa sve do otprilike sada. Volim organizaciju, vjerojatno mi zato i odgovara produkcija, ali u pravoj organizaciji jedino sam stupila u kontakt kad je riječ o organiziranju evenata i partya haha. Uz to sve i igram nogomet, trenutno u ŽNK Koprivnici. Također, zadnja stvar s moje liste je i ono što zabavlja studente na studentskim srijedama – DJ Mala pokvarenica.

Osvojila si prvo mjesto na HAK-ovom natječaju s filmom „Siguran san“, kako je teklo snimanje i je li te iznenadilo osvojeno mjesto?

Snimanje je teklo izvanredno, svako snimanje filma meni je prije svega zabava, a tek onda obaveza, tako da je i ovo prošlo izvrsno (osim policije koja je banula na snimanje haha).  Kada sam vidjela natječaj vidjela sam izvanrednu priliku da okupim ljude koji su ponaosob odlični u svom području filma.  Kada se sve završilo, osjećali smo svi da možemo osvojiti neku nagradu ali prvo mjesto nam nije bilo u planu, iako sam na početku također predosjećala dobar plasman.

k

Osim u snimanju i montiranju, vješta si i u glazbi. Mala Pokvarenica tvoje je DJ ime, kako je ono nastalo?

Jooooj…. Bilo je to 2015. godine kada mi je prijateljica pokazala pjesmu od Sajsi MC Pokvarenica i od tad se doslovno moj život preokrenuo. Prvi put kad sam ju čula slušale smo ju sigurno 10 puta i svaki put smo se sve više i više smijale. Nakon toga sam promijenila ime na Instagramu u mala_pokvarenica, te je d_rosic otišlo u povijest zajedno sa svim basic imenima. Prije par godina sam počela objavljivat smješne i besmislene videe na Instagramu, pa se to proširilo od samo prijatelja na prijateljeve prijatelje i prijatelje njihovih prijatelja. Kasnije na nagovor apsolutno svih sam prešla na YouTube (lažem, objavila sam svega 4 videa tamo). Kako je Mala Pokvarenica postao moj zaštitni znak, tako je nastalo i DJ ime. Neki ni ne znaju kako se zapravo zovem, a neki misle da mi je to stvarno ime, što mi je još urnebesnije do koje je granice došlo.

Često si bila dio studentskih srijeda u Pixelu, hoćemo li te tamo viđati i ubuduće?

Da! Studentske srijede su bile mjesto gdje je bio miš maš svakog glazbenog žanra. Tko god da je došao mora da je bilo barem par pjesama po njihovom ukusu. Prvo smo ludovali samo do 1 ali uz najboljeg gazdu ikad, studentske srijede su po novom radnom vremenu srijedom udarale do 3 ujutro! Također, svi iz Pixela su bogovi i bez njih ne bi ni meni ni svima vama te studentske srijede bile toliko HC. Pauza traje do listopada, dok ne dođem ponovno u Koprivnicu, a za to vrijeme možda netko preuzme kabinu. Ali, ništa nije bolje kad se zaželiš studentskih srijeda Male pokvarenice?!

Pored svih ovih uspjeha, prošla si i na natječaju za Erasmus. Gdje si i kada odlučila otputovati?

Tako je, ovaj mjesec idem na Erasmus mobilnost u Maribor u Sloveniju. Iskreno, ne mogu dočekati to iskustvo jer sve što sam ikada čula vezano za to je da će mi to biti jedno od najboljih iskustava u životu i da je fenomenalno. Tamo ću studirati medijsku produkciju šest mjeseci, koliko i traje mobilnost.

Sljedeće ćeš godine upisati 3. godina preddiplomskog studija, jesu li Sveučilište Sjever i Koprivnica ispunili tvoja očekivanja?

Sljedeće godine sam treća godina i ovo razdoblje je tako proletilo!? Pa iskreno, to me morate pitati na kraju treće godine da bi dala u potpunosti iskren odgovor.

I za kraj, što si preporučila ostalim kolegama sa Sjevera?

Kolegama sa Sjevera bi poručila da iskoriste Erasmus mobilnost, da uživaju prije svega u ekipi i druženjima na faksu (imaaaa rokova), da se opuste i naravno, da dođu na sljedeću studentsku srijedu! P.S. ne otimajte mi DJ kabinu, I’ll be back!

j

?>