DRUŠTVO

U utorak, 23. listopada u Sveučilišnom centru Koprivnica održana je prva Pressedanova tribina na kojoj je prvi gost bio direktor N1 televizije, Tihomir Ladišić.

Na prvoj Pressedanovoj tribini kreativni pokretač doc. dr. sc. Irena Radej Miličić zajedno sa studentom diplomskog studija Novinarstva, Vedranom Vrabecom, razgovarali su s gostom Tihomirom Ladišićem u interakciji s publikom. Razgovaralo se općenito o novinarstvu,  N1 televiziji, po čemu se ona razlikuje od drugih; upravo zato što su dali prostor slobodi, što primjerice druge televizijske kuće nisu.

Mediji su ogledalo društva

Svaki program N1 televizije (na Balkanu) se razlikuje jer svaka država ima različite principe prema kojima se ta TV kuća prilagođava. Primjerice, ako zaključe da većina Hrvata želi gledati jutarnje vijesti od 8-10 ujutro, ako to u Srbiji ili BiH nije slučaj, ondje će promijeniti program.

 N1 Ljetna radionica

U N1 televizijskoj kući zaposleno je 60-ak ljudi, a uvijek je dobra i opuštena atmosfera upravo zato što svako od njih zaista živi ono što radi i radi to sa željom i voljom. Tijekom ljeta organiziraju Ljetnu radionicu za sve one koje zanima bilo koja grana novinarstva te ondje mogu iskusiti sve poslove s kojima se jedan novinar svakodnevno susreće.

Ladišić je poručio kako novinarstvo ima smisla i da još uvijek ima strasti u tome poslu, ali samo ukoliko znaš da ono što radiš možeš odraditi i da nećeš odustati na prvoj prepreci, nego krenuti dalje.

 

?>