Zabava

Kod samoga arktičkog kruga, iz finskog grada Seinajokia, dolaze nam Dudesonsi, četveročlana grupa sastavljena od Jukke Hildena, Jarna „Jarppy“ Leppala, Jarnoa Lassale i Hannua-Pekke HP Parviainena. Zapalili su kuću, palili jedni druge, automobilima preskakali kamione, lupali se bejzbolskim palicama, čavlima si bušili uši, zračnicama se igrali rata i mnogo više.

Prijatelji su od ranog djetinjstva, a s akrobacijama započinju čak i prije Jackassa, i to još sredinom devedesetih. Shvatili su da imaju previše vremena i ludih ideja, stoga Jarppi donosi kameru i počinju snimati svoje prve amaterske vratolomije.

Nakon što su shvatili da imaju dovoljno snimaka, odlučili su napraviti serijal. 2000. godine osnivaju svoju produkcijsku kuću pod nazivom Rabbit Films. Iste godine potpisuju ugovor s MoonTV-om za seriju Extreme Duudsonit, što im je donijelo mnogo pažnje u Finskoj.

Serija se snimala u 4 sezone, i to do 2004. kada se timu pridružuje kućni ljubimac – svima omiljena svinja Britney. U međuvremenu pokreću i svoj The Dudesons Live Show u kojem sve ludorije izvode uživo.
Dvije godine kasnije izlazi The Dudesons Movie u kojem su pokazali svoj potencijal te iznenadili publiku komičnim i pomalo zastrašujućim vratolomijama.

Uspjeh doživljavaju kad počinju snimati serije na engleskom jeziku, koje su odmah prodane u 20-ak zemalja diljem svijeta. Pojavljuju se u seriji Viva La Bam, a s Bamom Margerom snimaju i film Where the ♯$&% Is Santa? Prekretnica u karijeri događa se 2010. kad odlaze u Ameriku te za MTV snimaju Dudesons in America, a pridružuju im se Johnny Knoxvill i Jeff Tremaine.

Serija je od pokretanja prikazana u više od 150 zemalja diljem svijeta. Jednom su prilikom u Australiji na Jarppyjevu trbuhu nacrtali pikado pa su ga gađali strelicama. Posebno je zanimljivo putovanje koje su snimili sami. Naime, SUV Cadillacom, koji su uredili tako da izgleda kao slon, sudjelovali su u Gumballu 3000. Putovali su od Kopenhagena do Monaka. Na svom YouTube-profilu imaju pravu vojsku s više od milijun pretplatnika, a skoro svakodnevno objavljuju nove videouratke.

Surađuju s ostalim grupama i ljudima kao što su Nitro Circus, Roman Atwood i, naravno, Jackass. S njima su se pojavili u filmu Jackass 3D te su zajedno prošetali crvenim tepihom. Bez obzira na godine i ozljede, s inovativnim akrobacijama i snimanjem ludorija – ne misle stati!

Kako se zabavljaju, možete pogledati ovdje.

?>