SPORT

Oba današnja rukometna derbija koja su rukometašice i rukometaši Sveučilišta Sjever odigrali u porečkoj Dvorani Veli Jože završila su porazom. To ipak nije rezultiralo ispadanjem s natjecanja jer će se obje ekipe sutra boriti za treće mjesto u svojoj konkurenciji.

Muška ekipa odigrala je napetu utakmicu protiv ekipe Sveučilišta iz Osijeka u kojoj se do samog kraja nije moglo razaznati tko će odnijeti pobjedu. Ipak, u posljednjim su minutama 3 lopte u golu ekipe Sveučilišta Sjever učinila da rezultat prevagne u korist Osječana. Konačan rezultat bio je 25:28.

Ukupan broj udaraca bio je 33 za ekipu Sjevera i 41 za ekipu iz Osijeka. Osječani su bili bolji i u udarcima u okvir gola s ukupno njih 40, dok je ekipa Sveučilišta Sjever to uspjela napraviti 33 puta.

Čestitke Sveučilištu u Osijeku na zasluženoj pobjedi. Sigurno su bili puno koncentriraniji u trenucima prilikom gađanja čistih šuteva. Imali su dužu klupu i među-rotaciju. Naši dečki su bili malo umorni pa je vjerojatno i to razlog zašto su promašili tri sedmerca i par lopti koje smo dali njima u ruke. Ukoliko dečki daju sve od sebe i ako će biti malo koncentriraniji kod šuta i tih zicera, sigurno možemo osvojiti treće mjesto“, rekao je trener i voditelj rukometne ekipe Sveučilišta Sjever Zoran Jeftić.

Ženska konkurencija

U drugoj današnjoj utakmici rukometašice Sveučilišta Sjever zapečatile su svoj poraz već na samom početku kada je ekipa Sveučilišta u Zagrebu munjevitom brzinom krenula pospremati lopte u gol ekipe Sjevera. Sveučilište Sjever imalo je 19 udaraca u okvir gola, a Zagreb vrtoglavih 47. Rezultat na poluvremenu bio je 22:3 u korist ekipe iz Zagreba, a konačni 44:10.

Početak utakmice protiv Sveučilišta u Zagrebu

Ovo je prvi put da se Sveučilište Sjever u ženskoj konkurenciji plasiralo na Finalse u rukometu. Nažalost, tanka klupa i nedostatak tri igračice koje zbog studentskih obaveza nisu mogle doći dovele su do ovog poraza koji nije baš lijep na prvi pogled. Međutim, moramo shvatiti da reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu čini 50 fakulteta. Nismo mogli parirati na odgovarajući način jer jednostavno gaze sve pred sobom. Nadam se da će dolazak na ovogodišnje Finalse biti poticaj za daljnja natjecanja“, rekao je profesor Nedjeljko Pavlec.

Ekipa zagrebačkog sveučilišta koja je danas igrala protiv Sveučilišta Sjever je viceprvak Europe. Čine ju igračice Podravke, Koke, Sesveta, Lokomotive i ostalih prvoligaških hrvatskih rukometnih klubova pa se shodno tome ovakav rezultat zapravo mogao očekivati.

Rukometaši će sutra pokušati izboriti treće mjesto protiv Sveučilišta u Rijeci, a rukometašice protiv Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Fotografija: Patrik Jazbec, UniSport Hrvatska

?>